ACUM:
9.50
Promo
Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Urmează: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.
Apoi: 9.55 Info buletin muzical de weekend Știrile muzicale ale zilei

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu preot Matei Zaharia, dirijor al coralei Te Deum Laudamus

Publicat: luni, 18 Decembrie 2017 , ora 12.13
În 19 decembrie, Corala bărbătească Te Deum Laudamus va susține un concert special cu colinde românești și cântece de stea pe scena Sălii Radio. Ce va avea deosebit acest eveniment, ne-a povestit dirijorul ansamblului, preot Matei Zaharia:

Acest eveniment vine după mai mult timp. Noi am colaborat foarte frumos cu Societatea de Radiodifuziune din București. Am realizat în anii trecuți cu maestrul Dan Mihai Goia, predecesorul meu, foarte multe concerte. Suntem foarte legați de această instituție și sală minunată.

În seara aceasta de marți, 19 decembrie vom lansa și un compact-disc de colinde tradiționale românești și care cuprinde lucrări din creația unor compozitori contemporani nouă, lucrări foarte frumoase, scrise cu foarte multă sensibilitate. Iată, reușim să susținem un concert în exclusivitate, al corului nostru în studioul Mihail Jora al Radioului. Ce doresc să mai spun în privința aceasta, suntem bucuroși că suntem primiți de către conducătorii Societății de Radiodifuziune și mulțumim pe această cale celor care ne-au susținut pentru a realiza acest concert, pentru această amabilitate și pentru promptitudinea cu care au răspuns solicitării noastre. O să fie o seară minunată, o seară de bucurie, în care noi ne vom adresa prin cântare, prin aceste minunate colinde gingașe ale tradiției noastre românești, ortodoxe, tuturor celor care ne vor asculta, ascultătorii radioului, dar și celor care vor fi în sală și vor admira într-adevăr muzica aceasta a corului Te Deum Laudamus. Dorim să transmitem celor care ne vor audia, celor care vor asculta în țară acest concert minunat mulțumirile noastre și urări de bine pentru sărbătoarea Nașterii Domnului și pentru Anul Nou care urmează să înceapă. 


Interviu realizat de Radu Mihalache