ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Concert de Crăciun pentru copii susținut de Orchestra de Cameră Radio

Publicat: marți, 12 Decembrie 2017 , ora 12.36
Orchestra de Cameră Radio va susține duminică, 17 decembrie 2017, un concert de Crăciun dedicat micilor melomani. În Studioul "Mihail Jora", începând cu ora 11:00, ansamblul va evolua alături de Corul de Copii Radio într-un program despre care ne-a vorbit dirijorul Cristian Oroșanu.


Am avut ideea să aducem în fața copiilor acea piesă foarte inspirată a lui Saint-Saëns care se cheamă Carnavalul animalelor pe care am s-o prezint eu. Bineînțeles că fiecare din acele piese muzicale trebuie să aibă o mică prezentare verbală și, după experiența de 1 Iunie pe care am avut-o cu Orchestra Națională Radio, se pare că a plăcut această prezentare și reiterăm. În afara Carnavalului animalelor de Saint-Saëns vom mai avea încă un program de colinde. Va participa și Corul de Copii Radio pe lângă Orchestra de Cameră Radio cu mine la pupitru.

Mă bucur că reușim să realizăm acest spectacol pentru copii, spectacol special de Crăciun pentru copii, pentru că cei mici nu rezistă la un concert normal și de o durată de o oră și jumătate sau două și atunci e bine să avem un eveniment special dedicat lor.


Va mai exista un astfel de proiect, începând cu 2018, dedicat celor mici?

M-aș bucura să existe pentru că întotdeauna copiii de astăzi reprezintă publicul de mâine și în afara concertelor strict educative în care le arătăm cum sunt instrumentele, în care le explicăm cum se ascultă muzica simfonică, e bine să avem și astfel de concerte care sunt, efectiv, dedicate lor și fără explicații pedagogice. Eu când am spus că voi veni și voi explica partitura lui Saint Saens, nu e vorba de o abordare pedagogică, ci, efectiv, e necesară prezentarea animalelor care sunt reprezentate muzical în această minunată partitură.

Îmi pare bine să invit publicul bucureștean și nu numai, cel care este și în vizită la București, la Sala Radio, în data de 17 decembrie, ora 11.00. Toți copiii sunt bineveniți. Pot veni și părinții; este la fel de interesant și pentru părinți. Și pentru cei care nu ajung la Sala Radio, le urez un Crăciun fericit și un An Nou cât mai bun!


Interviu realizat de Lucian Haralambie