ACUM:
7.00
Allegro... de weekend
Un matinal clasic, într-un tempo vivace.
Urmează: 9.50 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 9.54 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianistul Cadmiel Boțac

Publicat: joi, 26 Octombrie 2017 , ora 12.22

Dirijorul Ilarion Ionescu-Galați conduce mâine seară concertul Orchestrei Naționale Radio, pe scena studioului "Mihail Jora" din Capitală, un eveniment prin care artistul este sărbătorit la cei 80 de ani de viață - pe care i-a împlinit în 17 septembrie. Solist al serii va fi tânărul pianist Cadmiel Boțac. Iată ce înseamnă pentru el acest eveniment.


Vineri vei concerta alături de Orchestra Națională Radio, într-un concert aniversar dedicat maestrului Ilarion Ionescu Galați. Cum este pentru tine acest eveniment?

Mărturisesc că încă din vară de când am știut de acest concert am trăit cu emoție și am așteptat în fiecare zi momentul concertului, pentru că, pentru mine, să fiu pe scenă alături de orchestră, e un vis devenit realitate și mă bucur că am încă o dată ocazia să cânt pe scenă.


Propui publicului concertul nr. 1 de Liszt. De ce această alegere?

Am făcut această alegere pentru că e unul plin de tinerețe, de avânt, de elan, de spectacol, de multe momente de bravură, dar și poate alte momente mai sumbre, mai intime și eu cred că este un concert de spectacol și de ce am făcut această alegere.


Ce proiecte mai ai pentru viitor?

În viitorul apropiat voi participa la un concurs internațional în Malta, în aprilie. Voi mai concerta în Sala Mică a Ateneului Român și eu îmi doresc foarte mult anul viitor să particip la concursul Enescu.

Interviu realizat de Radu Mihalache