Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu violonistul Remus Azoiței

Publicat: marți, 24 Octombrie 2017 , ora 13.43

Cu ocazia aniversării Majestății Sale, Regele Mihai I, în prezența membrilor Familiei Regale a României, Fundația Principesa Margareta organizează un concert caritabil care îi aduce alături pe violonistul Remus Azoiței, pianista Alexandra Dariescu și tenorul Teodor Ilincăi, acompaniați de Orchestra Fundației Principesa Margareta a României, sub conducerea dirijorului Tiberiu Soare. Programul cuprinde, între altele, pagini de Rahmaninov, Vivaldi, Puccini și Beethoven. Despre prezența sa în acest eveniment ne-a vorbit violonistul Remus Azoiței:


Domnule Remus Azoiței, miercuri vă veți afla din nou pe scena Ateneului Român într-un concert special, un concert regal dublat de o cauză nobilă. Cum este pentru dumneavoastră această experiență?

Sunt mai multe laturi care mă fac foarte fericit. În primul rând, este conecția mea foarte frumoasă cu Casa Regală și cu Instituția Regală din România, care mă bucură enorm și mă face să mă simt împlinit de fiecare dată când este un concert sau sunt chemat să slujesc această cauză. În al doilea rând, desigur, este spiritul meu care întotdeauna ajută tinerii să își împlinească visurile; după cum știți, sunt profesor la Academia Regală de Muzică din Londra, profesor de vioară, și sunt în contact cu tinerii zilnic, și sunt în contact cu visurile lor, de asemenea. Practic, pentru mine, este un fel de a trăi.


Veți cânta alături de Orchestra Fundației Principesa Margareta și dirijorul Tiberiu Soare. Ce ne-ați pregătit?

Voi cânta Primăvara din Anotimpurile de Vivaldi, precum și Meditația de Jules Massenet.


Ce alte proiecte mai aveți pentru perioada imediat următoare?

Voi rămâne în România încă o săptămână pentru că joi și vineri, pe 2 și 3 noiembrie, voi susține Concertul de Sibelius împreună cu Filarmonica "George Enescu" la Ateneu, în cadrul stagiunii Filarmonicii, după care mă întorc la Londra și zece zile mai târziu plec la Minsk pentru un recital foarte așteptat la Filarmonica din Minsk - Belarus. După care, de acolo plec în China, într-un turneu împreună cu pianistul meu, Eduard Stan.

Interviu realizat de Radu Mihalache