ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. S-a derulat la Sibiu Festivalul 'Classics for Pleasure' - Interviu cu dirijorul Constantin Grigore

Publicat: joi, 17 August 2017 , ora 12.08
Ieri, 16 august 2017, s-a încheiat la Sibiu Festivalul Classics for Pleasure, organizat de ELITE ART Club UNESCO și cofinanțat de Consiliul Local Sibiu și de Primăria Municipiului Sibiu. Înainte de festival ne-a oferit mai multe detalii dirijorul Constantin Grigore.


Se desfășoară la Sibiu o nouă ediție a Festivalului Classics for Pleasure. Ce aduce nou această ediție față de anii precedenți?

Se desfășoară a VII-a ediție care va sărbători în acest an 10 ani de Sibiu - capitală culturală. Noutatea acestui festival constă într-un concert cu muzică spaniolă și argentiniană pe care l-am denumit Mariachi Magic și care va avea loc în data de 14 august, în Piața Mare, începând cu ora 20.00. Sub bagheta dirijorului Constantin Grigore, Orchestra Bucharest Symphonic Pops va prezenta lucrări cunoscute din repertoriul spaniol, alături de cei trei soliști, Florin Estefan, Hector Lopez și Cristian Mogoșan. De asemenea, chitaristul Marius Bălan va interpreta partea a doua din Concertul de Aranjuez pentru chitară. Sigur, Corul Național de Cameră Madrigal este alături de festival și în acest an, în data de 15 august, cu ocazia Sfintei Mării, la Biserica Ursulinelor, la ora 16.00. Un program foarte interesant și atractiv. În acea seară, pe 15 august, în Piața Mare va evolua Orchestra Camerata Regală, sub bagheta dirijorului polonez Wojciech Rodek și având-o solistă pe pianista Adela Liculescu, tânăra pianistă română deja cu o carieră internațională, într-un concert denumit Classic Wonders și care va cuprinde lucrări de Ludwig van Beethoven - Uvertura Coriolan, Concertul nr. 2 pentru pian și orchestră și Simfonia a VII-a. Data de 16 august aduce dimineață, de la ora 11.00, în sala Thalia, un spectacol pentru copii, Căsuța cu povești muzicale, iar festivalul, așa cum a devenit, deja o tradiție, se încheie tot în Piața Mare, cu Orchestra Filarmonicii de Stat din Sibiu și un spectacol Proms of Delight, sub bagheta maestrului Ilarion Ionescu-Galați, care anul acesta împlinește 80 de ani și pe care dorim să-l sărbătorim cum se cuvine. Soliști vor fi soprana Silvia Micu, tenorul Alin Stoica și baritonul Șerban Vasile.


Interviu realizat de Ana Diaconu