ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

Ascultă 5 minute de muzică clasică - interviu cu prof. educație primară Aurelia Berușca

Publicat: joi, 20 Iulie 2017 , ora 16.20

La inceputul lunii iulie, Radio Romania Muzical a anuntat rezultatele proiectului Asculta 5 minute de muzica clasica, pentru al treilea an in scolile romanesti: 165.000 de copii au ascultat muzica clasica la scoala gratie acestui proiect. Printre ei, si elevii doamnei invatatoare Aurelia Berusca de la Scoala Nicolae Titulescu din Bucuresti. Aurelia Berușca este coordonatoarea unui proiect european in care a inclus si muzica clasica. Astfel, Asculta 5 minute de muzica clasica a dobandit si o dimensiune internationala.

"Este vorba despre proiectul intitulat Music & Art, în colaborare cu școli din țări europene - Turcia, Lituania, Estonia, Spania, Polonia. Am ținut în mod expres să pun această activitate de ascultare a muzicii clasice ca una din activitățile proiectului deoarece mi se pare foarte, foarte important ca muzica să facă parte din viața copiilor. Și nu numai muzica comercială! Trebuie să-i educăm și să începem să-i formăm în așa fel încât să asculte și muzică de calitate, muzica clasică fiind cea care deschide aceste căi către o dimensiune mai profundă a educației estetice.


Cum este primit acest proiect la școală în țările partenere?

Au fost uimiți, pentru că școlile partenere sunt și școli primare și grădinițe. Nu știau exact ce să facă, dar încercând și folosind câteva din propunerile noastre - în special ale mele, la început, și după aceea au venit și ceilalți - am văzut că au înțeles despre ce este vorba, punând copiii în contact cu muzica în diverse situații. Chiar și mai puțin de 5 minute sau mai mult, au folosit muzica clasică și chiar au fost încântați copiii, cerând mult mai multe tipuri de video pe care să le urmărească având ca fond muzical muzica clasică.


Interviu realizat de Cristina Comandașu