Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul Vară magică - interviu cu violistul Răzvan Popovici

Publicat: marți, 18 Iulie 2017 , ora 16.14

Miercuri, 19 iulie, de la ora 19.30, invitații Festivalului Vară magică de la Ateneul Român sunt membrii Cvartetului Raro, ansamblu creat în cadrul Festivalului SONORO organizat de Răzvan Popovici.

O declarație a violistului Răzvan Popovici, preluată de Lucian Haralambie. 

"În 19 iulie 2017, la Ateneul Român, Ansamblul Sonoro va interpreta patru piese. Vom începe concertul cu splendidul Ccartet în sol minor al lui Wolfgang Amadeus Mozart. Aceasta este singura piesă pe care organizatorii și-au dorit-o în mod expres.

Apoi ne-am gândit că ar fi frumos să prezentăm publicului estival un program plin de culoare și care să se potrivească  cu anotimpul. Deci, vom cânta Rapsodia I a lui George Enescu, aranjată pentru cvartet cu pian.

Iar după pauză vom începe partea a doua cu o Barcarolă a lui Camille Saint Saens, iar concertul va fi încheiat cu Cvartetul nr. 1 în do minor a lui Gabriel Faure, profesorul lui Enescu. Evident că ne-am gândit să facem și niște punți între piese. Se potrivește foarte bine cu Saint Saens de asemeni.

Deci, cred că publicul va petrece o seară plăcută la Ateneu, alături de ansamblul nostru. Vă invităm la un concert plin de surprize și muzică bună, la Ateneul Român, la cel de-al treilea concert al programului estival Vara Magică și sperăm să ni vă alăturați într-un număr cât mai mare."