ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.25 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.29 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. 'Bucharest Jazz Festival' - Interviu cu Mihaela Păun, directorul ARCUB

Publicat: miercuri, 5 Iulie 2017 , ora 14.01

Organizat între 3 și 9 iulie, „Bucharest Jazz Festival” va cuprinde, în cadrul celei de-a VI-a ediții, pe lângă programul de concerte live din Piața „George Enescu”, din perioada 5-9 iulie, și evenimentele conexe desfășurate, zilnic, la ARCUB.

Festivalul este organizat de Primăria Capitalei, prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București, din partea căruia ne-a oferit mai multe informații Mihaela Păun - director general.

Bucharest Jazz Festival revine pentru a șasea oară în peisajul muzical al capitalei și anunță și anul acesta o serie de noutăți față de edițiile precedente. Ne puteți spune despre ce este vorba?

Este vorba, în primul rând, de un concurs de interpretare „New Jazz Voices”. La fel, o noutate este clubul de jazz pe care îl deschidem la hanul Gabroveni, „Gabroveni Jazz Club” și sperăm din suflet ca în fiecare seară, după ce se termină concertele în Piața „George Enescu”, în fiecare seară, publicul iubitor de jazz să vină la hanul Gabroveni. De fiecare dată încercăm să aducem noutăți și avem un vernisaj de expoziție, este vorba de expoziția de fotografie „Jazzonance”, a fotografului Sánta István Csaba, după care continuăm cu conferințe. Vom avea un jurnalist de jazz, Simon Rentner, un jurnalist care vine de la New York, special pentru festivalul nostru și sper din suflet că el va duce mai departe în lume informația și va duce cumva știri despre acest festival de jazz în aer liber de la București. Vom avea workshop-uri, un workshop extrem de interesant cu Ion Baciu Junior, vom avea un workshop cu Stanley Jordan. În serile de concert vom avea artiști care au câștigat la Grammy sau artiști care au fost nominalizați pentru Grammy. Festivalul anul acesta a crescut foarte, foarte mult în calitate și sper din suflet că vom continua în acest ritm și în această idee de a aduce nume importante și a păstra, în același timp, în programul festivalului, artiști români consacrați, dar și tineri artiști, așa cum o avem în a doua seară pe Ana Cristina Leonte, avem pe Marilyn Mazur, o excelentă percuționistă, îi avem pe „Branford Marsalis Quartet”, cu acest invitat special, Kurt Elling, câștigătorul de Grammy. Avem o trupă din Moldova foarte, foarte cunoscută, trupa „Trigon”, avem „Joca Perpignan Group”, îl avem pe Mike Godoroja și „Blue Spirit”. Mike Godoroja, împreună cu Florian Lungu vor fi cei care vor prezenta festivalul anul acesta. O avem pe Luiza Zan și Big Band-ul Radio. Mulțumim pentru sprijin și promovare, este extrem de important, iar dacă este un eveniment de nișă, Centrul Cultural ARCUB încearcă să acopere cât mai multe din plaja aceasta de iubitori de artă și cultură. Iată că ne adresăm și publicului iubitor de artă clasică, dar și celor iubitori de jazz, dar și celor iubitori de teatru de stradă. Sperăm să fim pe gustul a cât mai multor bucureșteni.

Interviu realizat de Ana Diaconu