ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Gărâna Jazz Fest 2017 - Interviu cu Marius Giura, directorul festivalului

Publicat: marți, 4 Iulie 2017 , ora 13.51
În perioada 6-9 iulie a acestui an, va avea loc cea de-a XXI-a ediție a Festivalului de Jazz de la Gărâna. Mai multe informații despre programul evenimentelor ne-a oferit Marius Giura, directorul festivalului, în următorul interviu.


Iată că Festivalul de Jazz de la Gărâna a încheiat vara trecută un ciclu de 20 de ediții și ne propune acum ediția cu numărul 21. Cum arată în linii mari programul de anul acesta?

Am revenit la patru zile de concerte. Un line up care, credem noi, se ridică la înălțimea așteptărilor celor care, an de an, vin din ce în ce mai mulți la festivalul nostru din vârf de munte. Line up-ul aduce nume importante ale jazz-ului mondial, cum ar fi grupul Tonbruket din Suedia al lui Dan Berglund, care va și deschide festivalul, apoi patru mari chitariști, în frunte cu John Scofield și proiectul său Uberjam, apoi alt chitarist american Bill Frisell, cu un proiect de trio și un alt chitarist american care se numește David Torn, pe care mi-l doresc de mulți ani. Se întâmplă foarte rar să facă turnee în Europa și iată că nu am ratat ocazia și am reușit să-l aduc în acest an. Un alt mare chitarist este francezul Nguyên Lê, cu origini vietnameze, care vine cu un proiect Hà Nôi Duo. Omar Sosa și cvartetul său, Afrocubano; un duo de trompetiști al jazzului european Enrico Rava și Tomasz Stanko. Vor mai susține recitaluri: liderul jazz-ului din Serbia, Vasil HadŸimanov, grupul Melt Trio din Germania, iar reprezentanții României la această ediție vor fi Sebastian Spanache Trio, Thy Veils, poliinstrumentistul Marius Preda, apoi, la Biserica din Văliug, vor fi trei concerte susținute de Raul Kusak, Arcuș Trio și un duet foarte interesant Mircea Tiberian și Marta Hristea. Ea a debutat la Gărâna la ediția I și iată că, după exact 20 de ani, revine într-un concert pe care ni l-am dorit din prima clipă când am auzit că Marta Hristea a reînceput să cânte și să revină în țară.


Interviu realizat de Ana Diaconu