ACUM:
10.00
Grădina de... sunete
Marea muzică, dincolo de cuvinte: într-o grădină paradisiacă.
Urmează: 11.55 Promo Informații despre evenimentele partenerilor noștri.
Apoi: 11.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Clubul Rotary sărbătorește 25 de ani de la reînființare - Interviu cu Marius Leucuția

Publicat: marți, 30 Mai 2017 , ora 11.48

Sâmbătă, 27 mai 2017, la Teatrul Metropolis din Capitală a avut loc Gala dedicată împlinirii unui sfert de secol de la reînființarea Clubului Rotary în România. Mai multe informații despre eveniment, dar și despre locul pe care îl ocupă muzica în activitatea și în obiectivele clubului am aflat de la Președintele Comitetului Fundației Rotary, Marius Leucuția.


Ce program muzical ați ales să oferiți publicului cu acest prilej?

Odată cu celebrarea celor 25 de ani de când s-a înființat Clubul Rotary, ne-am gândit ca pe lângă povestiri legate de istoria clubului și proiectele pe care noi le-am sponsorizat și finanțat, să avem și momente artistice. O avem pe Mădălina Pașol - pianistă, care este și membră la noi în club și va interpreta Preludiul nr.3 de Dan Popescu, dar va interpreta, de asemenea, și Libertango de Astor Piazzolla. Mădălina are ca elevă pe care o sprijină la Colegiul George Enescu, pe Egizia Soare, care va interpreta și ea la pian în această seară Sonata în mi minor de Edvard Grieg. De asemenea, Sofia Blănaru va veni și va cânta; va fi acompaniată de Tania Moroșanu (soția regretatului Alexandru Moroșanu). Ea va interpreta Nocturna de Ceaikovski. Și sigur că în încheiere avem și un moment care nu este de muzică clasică. Îl avem printre noi ca membru pe AG Weinberger, care ne va cânta ceva blues.


La ceas aniversar, spuneți-ne ce loc ocupă sprijinirea actelor culturale și a tinerilor muzicieni în activitatea de 25 de ani a clubului.

Dacă ar fi să facem un bilanț legat de totalitatea proiectelor pe care le-am derulat în acești 25 de ani, aș putea să spun că partea culturală reprezintă circa o treime. Avem niște programe repetitive, în sensul că sprijinim câteva lucruri în mod constant: Bursa Alexandru Moroșanu, de exemplu. Al doilea mare proiect este împreună cu Fundația Remember Enescu și doamna Mihaela Tomescu, prin care participăm la premierea tinerelor talente care câștigă la concursul acesta internațional de vioară. Anul acesta vom reproduce CD-ul domnului Alexandru Moroșanu.

Interviu realizat de Ana Diaconu