ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.00 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ezio Peraro - Directorul Institutului Italian de Cultură București

Publicat: marți, 13 Decembrie 2016 , ora 11.58

În această seară de 13 decembrie 2016, Ambasada Italiei și Institutul Italian de Cultură organizează la Catedrala romano-catolică Sfântul Iosif din București un Concert de Craciun susținut de Orchestra Română de Tineret condusă de Cristian Mandeal, cu participarea organistului Giorgio Benati. În program, creații semnate de Georg Friedrich Haendel, Joseph Haydn, Antonio Salieri, Tommaso Albinoni și Antonio Vivaldi. Detalii am aflat de la domnul Ezio Peraro, atașat cultural, Directorul Institutului Italian de Cultură București.

Cum a pornit ideea colaborării dintre Institutul Italian de Cultură București și Orchestra Română de Tineret pentru concertul de Crăciun din 13 decembrie? Știm că nu este pentru prima dată când acest ansamblu se bucură de sprijinul dvs.

Colaborăm deja de ceva vreme, una dintre ocazii a fost concertul dedicat Zilei Naționale a Italiei din luina iunie, când muzicienii din Orchestra de tineret au cântat la Ateneu alături de acordeonistul Pietro Roffi. Ideea de a aduce împreună Orchestra Română de Tineret, un ansamblu foarte bun, competent, vesel, într-un cuvânt - tineresc și un muzician italian o repetăm cu ocazia acestui concert de Crăciun. Este o tradiție pentru Institutul Italian de Cultură, un moment de prietenie, în primul rând, în care ne chemăm prietenii alături, facem bilanțului anului ajuns la final și transmitem urări pentru Noul An.

Programul va fi unul pentru orgă și orchestră, solistul fiind un interpret și profesor foarte cunoscut în Italia - Giorgio Benati. Repertoriul va fi în principal din perioada Barocului, iar publicul va putea asculta atât orga mare a Catedralei Sf. Iosif, cât și pe cea mică, de acompaniament.

Maestrul Cristian Mandeal se va afla alături de muzicieni - el nu este doar un mare dirijor de orchestră, ci și un foarte bun comunicator al muzicii, un mare artist care știe să facă muzica să fie apreciată. Sperăm ca în cadrul concertului de astă-seară să dovedească din nou această abilitate a dumnealui.

Andreea Chiselev