ACUM:
21.00
Concertele Radio România Muzical (R)
Urmează: 22.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Ștefania Dinu, directorul Muzeului Național Cotroceni

Publicat: miercuri, 7 Decembrie 2016 , ora 13.21
"Gala aniversară - Muzeul Național Cotroceni 25 de ani de existență în cultura românească" - este un eveniment menit să evidențieze prestigiul Muzeului Național Cotroceni și contribuția sa la expunerea și prezervarea patrimoniului național, la dezvoltarea interesului pentru cultura și istoria românească, la susținerea unor evenimente culturale de marcă și a unor artiști talentați de prestigiu sau aflați la început de drum. Despre Gala aniversară organizată de Muzeul Național Cotroceni în 7 decembrie 2016, de la ora 18.00, ne-a vorbit Ștefania Dinu - directorul muzeului.


V-am invitat la microfon să ne povestiți despre gala aniversară care va avea loc miercuri, 7 decembrie, o gală care aniversează 25 de ani de existență în cultura românească. Despre ce este vorba?

Pe data de 27 decembrie 1991 a fost inaugurat Muzeul Național Cotroceni, porțile sale au fost deschise către marele public, iar acum, în 2016, aniversăm 25 de ani de la acest eveniment, 25 de ani de existență în cultura românească. Și pentru a marca acest moment aniversar emoționant o să acordăm Medalia aniversară și Diploma aniversară în primul rând principalilor noștri colaboratori. Citez aici pe directorii muzeelor naționale din București și câteva muzee din țară cu care am colaborat de-a lungul timpului și, bineînțeles, reprezentanților presei, partenerilor noștri media, care au fost alături de noi și au promovat cu profesionalism evenimentele culturale ale muzeului. Apoi, în partea a doua a galei, va avea loc un concert susținut de Teatrul Național de Operetă și Musical "Ion Dacian", un concert la care vor participa soliștii, corul și orchestra. "Poveste de iarnă" se cheamă spectacolul și îl el vom regăsi și piese dedicate sfintelor sărbători ale Crăciunului. Seara se va încheia cu o recepție.


Muzeul Național Cotroceni are multe alte evenimente. Cu ce mai așteptați publicul în perioada următoare?

În perioada următoare vom avea o expoziție foarte interesantă - din 14 decembrie, începând cu ora 18.00 - care se numește "Imaginile diversității", o expoziție formată din lucrări de pictură și sculptură semnate de artiști plastici aparținând minorităților naționale, o expoziție de suflet. La expoziție vor fi prezenți reprezentanți ai tuturor minorităților naționale din România și este realizată în colaborare cu Departamentul pentru Relații Interetnice din Guvernul României și Fundația InterArt, care a organizat de fapt expoziția.

Avem în plan să organizăm și un concert de Crăciun, pe data de 20 decembrie - tradiționalul concert de Crăciun, pe care Muzeul Național Cotroceni îl organizează încă de la înființare. O să aducem la cunoștința publicului toate aceste evenimente prin intermediul dumneavoastră, al postului de radio.

Interviu realizat de Jeanine Costache