ACUM:
15.20
Concerte de 5 stele
primite prin Uniunea Europeană de Radio
Urmează: 17.00 Concertele roz (R)
Apoi: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Festivalul Internațional de Muzică Corală 'Ioan Dimitrie Chirescu' a ajuns la a-35-a ediție - interviu cu Constantin Grăjdeanu, organizator al festivalului

Publicat: vineri, 25 Noiembrie 2016 , ora 12.30
Domnule Constantin Grăjdeanu, Festivalul Internațional "Ioan Dimitrie Chirescu" a ajuns la cea de-a 35-a ediție în această toamnă. Ce înseamnă acest lucru pentru orașul Cernavodă?

Acest festival este regalul cultural al orașului, datorită festivalului suntem noi cunoscuți. În 1980, se stingea ilustrul nostru compozitor și dirijor deopotrivă, I.D. Chirescu, născut în Cernavodă. La un an după trecerea sa în neființă, s-a luat decizia de a se organiza Festivalul Internațional de Muzică Corală, un festival care nu are la bază decernarea de premii, nu este un festival-concurs, ci este un festival de omagiere a personalității compozitorului și dirijorului I.D. Chirescu, cu care ne mândrim în țară și în lume. Și în anii trecuți am avut câte un jubileu, în 2014, 120 de ani de la nașterea compozitorului, iar anul trecut, în 2015, 120 de ani de la apariția primei forme corale în orașul Cernavodă. Am invitat, fiind un jubileu, șase coruri din străinătate, din Statele Unite, din Italia, din Republica Moldova și Bulgaria. Festivalul este structurat și gândit astfel: secțiunea laică, pe data de 26 noiembrie 2016, cu începere de la orele 16.00, va avea loc pe scena sălii de spectacole a Casei de Cultură I.D. Chirescu Cernavodă, secțiunea religioasă, din data de 27 noiembrie 2016, cu începere de la orele 16.00, se va desfășura în incinta Bisericii Sfinții Împărați Constantin și Elena din localitate.


Interviu realizat de Laura Ana Mânzat