ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.00 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianiștii Rebeca Omordia și Sergiu Tuhuțiu

Publicat: joi, 10 Noiembrie 2016 , ora 10.10
Soliști ai Orchestrei Naționale Radio în 11 noiembrie 2016 sunt pianiștii Rebeca Omordia și Sergiu Tuhuțiu. Ei vor cânta, sub bagheta lui Martin Panteleev, Dublul concert pentru două piane și orchestră op. 88a de Max Bruch. Detalii am aflat de la artiști:


Cum este să reveniți pe scena Sălii Radio? Cum vă simțiți?

Rebeca Omordia: Întotdeauna e deosebit să cânți alături de o orchestră atât de bună și… un public atât de călduros și primitor. Și eu, în special, sunt deosebit de fericită să revin aici, în această formulă, alături de un coleg foarte drag mie.

Sergiu Tuhuțiu: Și pentru mine este întotdeauna o plăcere și o onoare să revin la Sala Radio. Îmi place mult să cânta acasă, îmi place publicul de aici și atmosfera. Și, de asemenea, e o deosebită plăcere să colaborez cu Rebeca după atâția ani de când ne cunoaștem și am trecut prin atâtea lucruri împreună în timpul studenției și după aceea.


Veți pregăti o lucrare specială, un dublu concert de Bruch. Ce reprezintă această lucrare pentru dumneavoastră?

Sergiu Tuhuțiu: Noi ne-am gândit la o lucrare care să nu fie atât de cântată. Ne-ar fi plăcut un concert din perioada romantică; am căutat un pic și am rămas la varianta asta.

Rebeca Omordia: În primul rând scriitura romantică se adaptează și pianisticii noastre, iar scriitura partiturii în sine, pentru cele două piane, este realizată în mod egal, cele două piane fiind într-un continuu dialog, ceea ce este un lucru foarte important în acest concert.


După concertul de la Sala Radio, fiecare ce alte proiecte mai are?

Rebeca Omordia: Voi avea o înregistrare cu un violoncelist în Anglia pentru English Music Records, iar sezonul următor, începând in ianuarie, va fi foarte aglomerat, dar vom dezvălui la momentul potrivit.

Sergiu Tuhuțiu: Voi reveni la București peste două săptămâni pentru un concert la Teatrul Odeon, pe 26 noiembrie - un proiect care se numește Chopin meets Broadway, pentru care am avut debutul la Hollywood în septembrie și îl vom duce la New York în martie anul viitor. Apoi mă voi întoarce la Londra pentru un concert de Ziua Națională a României cu soprana Valentina Naforniță. Și în ianuarie voi reveni la Sala Radio pentru un concert de Ziua Culturii Românești.

Interviu realizat de Radu Mihalache