ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.00 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianista Alina Azario despre festivalul Clara Haskil

Publicat: vineri, 28 Octombrie 2016 , ora 11.44

În 29 octombrie se deschide la Sibiu a treia ediție a festivalului de muzică de cameră "Clara Haskil", inițiat și organizat de pianista Alina Azario. Am întrebat-o care crede că sunt punctele forte ale acestui festival dedicat uneia dintre marile pianiste născute în România.

"Punctele forte sunt toate cele șase concerte pe care le-am programat. Aș începe, evident, cu câștigătorul Concursului "Clara Haskil" - Finghin Collins; continuăm tradiția festivalului de a invita în fiecare an un câștigător al concursului. Apoi, Trio Clara Haskil, un trio format din tineri muzicieni care locuiesc în Germania - pianistul William Youn de origine sud-coreană, violonista Nina Reddig și violoncelista Hannah Weber.

În concertul de deschidere a festivalului este, evident, o bucurie pentru noi să primim Cvartetul Ad Libitum și pe Alexandru Tomescu. La sfârșitul festivalului vor cânta Mauro Lo Conte, pianist de origine elvețiană, Pierre Genisson - clarinetist, un clarinetist fantastic și Adrien Boisseau, care este nou membru al cvartetului Ebene… și în acea seară voi cânta și eu.

Cred că lucrurile atunci când vin din suflet și au un sens, dincolo de eveniment, dincolo de cadrul financiar, când lucrurile trebuie să se întâmple atunci legăturile se fac automat.

La primele două ediții acel ceva special s-a întâmplat; sper să se întâmple și acum și nu eu spun acest lucru, ci cei care au fost prezenți în sală, muzicienii care au participat la festival, care au cântat și care vor să se întoarcă la Sibiu."

Interviu realizat de Cristina Comandașu