ACUM:
22.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Evelin Hust, director al Institutului Goethe

Publicat: marți, 11 Octombrie 2016 , ora 13.19

De sâmbătă, 15 octombrie, la Universitatea Națională de Muzică din București reîncep transmisiunile directe ale concertelor Filarmonicii din Berlin. Detalii despre acestea am aflat de la Evelin Hust, director al Institutului Goethe.


Doamnă director Evelin Hust, Institutul Goethe se află din nou în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București și va proiecta în transmisiune directă concertele Filarmonicii din Berlin. Cum a fost această colaborare prima dată și la ce vă așteptați de la această nouă serie?

Prima dată a fost foarte bine primit acest proiect, mai ales de către studenți, pentru că, așa cum ați spus, fiind parteneri cu Univeristatea Națională de Muzică din București, evenimentele s-au desfășurat la ei acasă. Sperăm că pentru noua serie, adică a doua jumătate a anului 2016, mai mulți oameni din partea publicului larg vor deveni interesați și vor veni la aceste proiecții, pentru că este o oportunitate unică să asculți Filarmonica din Berlin în priză directă în mijlocul orașului și nici nu trebuie să plătești bilet pentru aceasta.


Din câte văd, concertele sunt programate până în decembrie. Va continua proiectul și după?

Da, cu siguranță dorim să continuăm proiectul și anul viitor, de asemenea.


Ce alte proiecte legate de universul muzical mai pregătește Institutul Goethe?

După cum puteți vedea, cu Digital Concert Hall oferim deja o multitudine de opțiuni iubitorilor de muzică clasică. Celelalte proiecte ale noastre se îndreaptă mai mult către oamenii care sunt interesați de alte stiluri. Spre exemplu, următorul concert pe care îl vom susține este Female Duo care va cânta în club Control în 10 noiembrie, asta fiind parte din festivalul nostru de film. Iar în ultima parte a anului vom avea o nouă zi Collective, care va fi un eveniment cu muzică electronică germană, asta în 19 noiembrie. Pe 29 noiembrie vom avea un concert dedicat Crăciunului, cu muzică jazz - trombon și pian cu doi artiști importanți. Acesta se va desfășura la Arcub, în Hanul Gabroveni. Pentru iubitorii muzicii clasice, următorul mare eveniment va fi Săptămâna Internațională a Muzicii Noi, pe care și noi o susținem și care se va desfășura în luna mai a anului 2017.

Interviu realizat de Radu Mihalache