ACUM:
19.00
Music box
Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.
Urmează: 20.00 Armonii preclasice O oază de liniște și echilibru.
Apoi: 21.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu Mihai Stan, organizator al evenimentelor dedicate sopranei Leontina Văduva

Publicat: vineri, 7 Octombrie 2016 , ora 13.49

În prima săptămână a lunii octombrie, Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură organizează mai multe evenimente destinate aniversării a 30 ani de carieră ai sopranei Leontina Văduva, care urmează, cronologic, evenimentului de la Iași, în care Leontina Văduva a primit titlul de Doctor Honoris Causa al Universității "George Enescu" din Iași.

"Asociația pentru Muzică, Artă și Cultură și-a propus anul acesta să dedice o serie de evenimente sopranei Leontina Văduva cu ocazia împlinirii celor 30 de ani de carieră. Toate aceste evenimente se reunesc sub titlul "Leontina Văduva - 30". După acordarea titlului de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă "George Enescu" din Iași, ce a avut loc chiar în deschiderea anului universitar, iată că în  5 octombrie 2016, Luminița Arvunescu va fi în dialog cu Leontina Văduva într-un loc special, Salonul Cerchez al Muzeului Național Cotroceni. Este, de fapt, primul eveniment din seria evenimentelor aniversare ce are loc la București. Deci, publicul care o să vină la Cotroceni va avea posibilitatea să afle multe detalii despre viața și cariera îndrăgitei soprane. Avem și mici surprize; cei prezenți vor putea vedea în premieră o parte dintre costumele originale ale Leontinei Văduva purtate acum 30 de ani la Teatrul Capitole din Toulouse și mai sunt și alte mici momente și surprize, dar pe care n-aș vrea să le dezvălui pentru că sunt inclusiv surprize pentru Leontina. După cum bine știți, proiectul Opera FANtastica este un proiect inițiat de Luminița Arvunescu, conceptul domniei sale. Asociația mea este onorată să poată colabora cu domnia sa.

Seria evenimentelor după Opera FANtastica va continua, bineînțeles, în deschiderea stagiunii Orchestrei Naționale Radio, cu Gala aniversară "Leontina Văduva - 30", pe 7 octombrie, la Sala Radio și se va încheia pe 8 octombrie, la Galeria Creart - Centrul de Creație, Artă și Tradiție al Municipiului București din Piața Lahovari nr. 7, cu expoziția de costume "Leontina Văduva on stage", o expoziție ce reunește o serie de costume de scenă din operele Romeo și Julieta, Traviata, Manon, Boema, Gianni Schicchi, dar și câteva rochii de scenă din garderoba personală a artistei, fotografii ale artistei etc."

Monica Isăcescu