ACUM:
22.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Ovidiu Miculescu, interviu la finalul festivalului RADIRO

Publicat: duminică, 2 Octombrie 2016 , ora 8.12

1 octombrie 2016 - gong final pentru a treia ediție a Festivalului RADIRO, organizat de Radio România.

Domnule președinte-director general, Ovidiu Miculescu, BBC Concert Orchestra a închis cea de-a treia ediție a Festivalului Internațional al Orchestrelor Radio - RadiRo, o ediție cu mai multe premiere, cu săli pline în fiecare seară... Cum a fost în acest an din punctul de vedere al organizatorului?

Cred că a fost cea mai grea ediție, dar cea mai frumoasă ediție. Este absolut recunoscut faptul că Radio România și acest eveniment, acest festival, au intrat definitiv pe harta mare a evenimentelor culturale europene și nu numai. Este o reușită! Este multă muncă în spate, este o echipă extraordinară cea care a lucrat la organizarea de la A la Z a acestui festival. La mulțumim colegilor noștri din Europa, din Asia, tuturor orchestrelor care au fost aici și orchestrei noastre, bineînțeles. E greu de spus acum, pentru că sunt emoții, e sentimentul acela de după o concentrare foarte puternică. Credem, suntem convinși că a fost o reușită, dar, știți cum e, privim înainte! E important ce vine.


Vorbeați de un efort mare, o logistică foarte serioasă în spatele unui astfel de festival. Vă uitați, probabil, ne uităm cu toții spre 2018, spre ediția a IV-a.

Ați auzit ce spunea pe scena de la RadiRo BBC-ul? Dacă ei privesc înainte și așteaptă a IV-a ediție RadiRo, categoric că noi o avem proiectată. Lucrăm. Doi ani nu sunt mulți pentru organizarea unui astfel de eveniment. Sigur, mergem înainte, iar ediția din 2018 va fi mai bună decât aceasta.

Vreau să le mulțumesc spectatorilor care, din păcate, nu au avut toți loc în sală, pentru că, așa cum ați văzut, a rămas multă lume pe afară, milioanelor de ascultători din România și acestui flux extraordinar de energie pe care publicul ni-l dă și ni l-a dat și la acest festival, nu numai zi de zi, ascultând programele și fiind alături de noi... e o energie care se adună în jurul lucrurilor de valoare.


Interviu realizat de George Gîlea