ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. A început ediția a IX-a a Festivalului Internațional 'Zilele Muzicii la Oravița' - Interviu cu pianista Manuela Iana-Mihăilescu, directorul artistic al festivalului

Publicat: miercuri, 3 August 2016 , ora 11.40
Anul acesta, Festivalul Internațional "Zilele Muzicii la Oravița" se derulează în perioada 31 iulie-15 august și propune publicului un program felurit, cuprinzând concerte, recitaluri, cursuri de măiestrie, expoziții și prelegeri. Majoritatea manifestărilor se desfășoară în ambianța Teatrului Vechi "Mihai Eminescu" din Oravița, cunoscut ca fiind primul teatru construit în România. Cum a decurs festivalul până în prezent, dar și ce urmează să se mai întâmple până în data de 15 august ne-a spus Manuela Iana-Mihăilescu, directorul artistic al festivalului.


Festivalul Internațional "Zilele Muzicii la Oravița" a ajuns, iată, la ediția cu numărul nouă și a debutat duminică, la bine cunoscutul Teatru Vechi "Mihai Eminescu". Ce impresii se pot desprinde în urma acestor prime zile de festival?

Ne-am bucurat că a fost un public destul de numeros... Impactul care l-au avut expoziția și prelegerea artistului plastic Gabriel Kelemen asupra publicului s-a continuat cu impresiile deosebite pe care le-a lăsat recitalul violonistului Bogdan Zvorișteanu și a pianistei Atena Carte, din Elveția.


Spuneți-ne care sunt principalele evenimente care figurează în programul următoarelor două săptămâni la Oravița.

Majoritatea evenimentelor au loc la Teatrul Vechi "Mihai Eminescu". Vineri va fi Ansamblul coral "Cantus Redivivus", cu dirijorul Emanuel Pecingină din Corul Național "Madrigal-Marin Constantin". Am avut și avem în continuare masterclass-uri de pian și de canto, susținute de Eva Pap Zsigmondné și Zoltan Zsigmond, din Ungaria și de Dragoș Mihăilescu și de mine, Manuela Iana Mihăilescu (pian), iar masterclass-ul de canto, susținut de soprana Simina Ivan, de la Opera de Stat din Viena. Sâmbătă, în data de 6 august, un duo de chitară și pian, Lapo Vannucci și Luca Torrigiani din Italia, iar în data de 12 august, vineri, va fi un duo pianistic, Maurizio Matarrese și Carla Aventaggiato, tot din Italia. Între timp, Aura Twarowska, mezzosoprana de la Opera de Stat din Viena, într-un spectacol de psalmi, cu o proiecție video a psalmilor recitați de către Maia Morgenstern; sâmbătă, 13 august, avem un recital de percuție cu clarinet și vioară, Trio "Gentis". Toate manifestările sunt cu începere de la ora 19.00. În 15 august, un concert "Ave Maria", unde soprana Simina Ivan, împreună cu Dragoș Mihăilescu și Manuela Iana-Mihăilescu vor susține programul de încheiere a festivalului.

Interviu realizat de Ana Diaconu