ACUM:
21.00
Concertele Radio România Muzical (R)
Urmează: 22.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Începe ediția a 3-a a Academiei de Vară 'Kronstadt' - Interviu cu organizatorul proiectului, oboistul Ludovic Cora

Publicat: luni, 1 August 2016 , ora 14.46
Între 2 și 9 august 2016, la Brașov, se desfășoară ediția a 3-a a Academiei de vară "Kronstadt". Programul include o serie de concerte și cursuri de măiestrie adresate oboiștilor, fagotiștilor și clarineștilor, care vor fi susținute atât de muzicieni români, cât și de personalități ale scenei internaționale. Mai multe informații am aflat de la inițiatorul proiectului și fondatorul asociației organizatoare, oboistul Ludovic Armin Cora.


Începând din data de 2 august, la Brașov, se desfășoară o nouă ediție a proiectului inițiat de dumneavoastră cu aproximativ un an în urmă, Academia de vară "Kronstadt". Spuneți-ne, în primul rând, cui se adresează cursurile, care sunt mentorii invitați anul acesta și care este, în mare, programul evenimentelor ce vor avea loc de-a lungul săptămânii?

În perioada 2-9 august, membri marcanți ai Academiilor de Muzică din Berlin, Cluj, Rostock, București și ai celebrei "Guildhall Music and Drama" din Londra vor profesa în cadrul Academiei de Vară "Kronstadt". Acești rembarcabili soliști vor susține o serie de concerte la Brașov și Bușteni. Acest eveniment este organizat de asociația culturală "Kronstadt Sinaia Bușteni Academica". Tematica Academiei de Vară vizează masterclass-urile de oboi, clarinet, fagot, muzică de cameră și anasamluri orchestrale-suflători. Profesorii invitați sunt Sir Gordon Hunt, oboist și dirijor de talie internațională; Ludovic Armin Cora, oboist; la clarinet, îi avem pe Emil Vișenescu, solo clarinetist al Filarmonicii "George Enescu" București, și pe Iulian Rusu de la Filarmonica Brașov, de asemenea clarinetist și dirijor de excepție. La fagot, o avem pe celebra Catherine Larsen-Maguire, solo fagotista Operei Comice din Berlin; tot la fagot, Gödri Orban, solo fagotistul Filarmonicii "George Enescu". Vor exista șase concerte: concertul de deschidere, marți, la Centrul Cultural Reduta Brașov; un concert flash mob - menționez că avem cursanți din Japonia, Luxemburg, Belgia, România, dar și Regatul Unit -; în data de 5 august, concertul profesorilor Academiei de Vară "Kronstadt"; sâmbătă, 6 august, concert de muzică de cameră și ansamblu orchestral de suflători; concertul omagial prof. univ. dr. Florenel Ionoaia (luni, 8 august). Concertul de închidere va fi în data de 9 august. Vă așteptăm cu drag la concerte și vă invităm să ne cunoașteți mai bine, pe site-ul www.academyofmusic.eu.


Interviu realizat de Ana Diaconu