ACUM:
18.55
Promo
Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Urmează: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.
Apoi: 19.00 Music box Noutățile discografice din zona clasic, jazz&more.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Începe, din 14 iulie, 'Summer Music Academy Sinaia' - Interviu cu violonistul Remus Azoiței, unul dintre mentorii invitați în cadrul proiectului

Publicat: marți, 12 Iulie 2016 , ora 14.20

La Sinaia, seria evenimentelor muzicale continuă cu "EUROPAfest Summer Edition". În cadrul festivalului este programată și ediția a V-a a proiectului "Summer Music Academy Sinaia", organizat de "jmEvents". Este vorba despre un program internațional de perfecționare instrumentală, unde cursurile și atelierele sunt susținute de artiști renumiți de la academiile europene de prestigiu. Specializările cuprinse în proiect sunt vioară, violă, violoncel, flaut și muzică de cameră, iar printre invitații ediției curente se numără și violonistul Remus Azoiței, în prezent profesor la Academia Regală de Muzică din Londra.


În perioada 14-26 iulie, binecunoscuta serie de evenimente "EUROPAFest" continuă la Sinaia cu un concept de sezon - "EUROPAFest Summer Edition". Festivalul include, alături de concertele cu muzici aparținând unor stiluri felurite, și ediția a V-a a cursurilor de măiestrie interpretativă, intitulate "Summer Music Academy Sinaia". În decursul celor aproape două săptămâni, vă veți ocupa de pregătirea violoniștilor reuniți la Sinaia și provenind din toate colțurile lumii. Care sunt obiectivele pe care vi le propuneți?

De a aduce acești studenți minunați pe care îi învăț să cânte la vioară la Academia Regală de Muzică din Londra într-un cadru diferit, în România, să vadă ce țară frumoasă avem; atunci vor înțelege mai bine ceea ce le predau și vor avea o experiență minunată. În România, peisajele, mâncarea, oamenii, totul este absolut superb.

Vom organiza cinci concerte frumoase la Sinaia, în diferite locații, și fiecare va prezenta ce are mai bun în aceste concerte. Trebuie să-i încurajezi pe acești tineri, să detectezi punctele în care ei sunt în impas și să le oferi soluții. Trebuie să îi faci să iubească muzica și să nu se mai gândească la lucruri negative și cred că acest lucru îi va ajuta să meargă mai departe.


Nu în ultimul rând, alături de dumneavoastră, vor mai susține ateliere și cursuri de măiestrie și alți muzicieni, de asemenea profesori la Academia Regală de Muzică din Londra și nu numai. Despre cine este vorba?

Anul acesta vom avea o companie absolut selectă. La violoncel o vom avea pe doamna Josephine Knight, care este profesoară de violoncel la Royal Academy of Music din Londra. Apoi, Paul Edmund-Davies, primul flautist de la London Symphony Orchestra și Charles Sewart - violistul cvartetului Chilingirian. Va fi o sărbătoare a muzicii, a predatului, a

Interviu realizat de Ana Diaconu