ACUM:
17.00
Perpetuum mobile
Actualitate, muzică bună, educație și ... un tonus optimist la final de zi.
Urmează: 18.55 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 18.59 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

JazzTM – festival desfășurat la finalul acestei săptămâni

Publicat: miercuri, 29 Iunie 2016 , ora 16.20
La Timișoara se va desfășura în perioada 1-3 iulie 2016 Festivalul JazzTM. Dhafer Youssef va fi unul dintre invitații seriei despre care ne-a vorbit Oltea Zambori, directorul de comunicare al JazzTM.

Începând de vineri, 1 iulie, pe trei scene din Timișoara va avea loc un nou festival dedicat jazz-ului. Care sunt invitații JazzTM de anul acesta?

Cele trei scene sunt scena principală a festivalului și care se află la cea de-a IV-a ediție, iar în premieră pentru cea de-a IV-a ediție a festivalului sunt celelalte două scene, în parcul Civic și în parcul Castelului. Sunt două scene, oarecum secundare, dar au niște headlineri foarte faini, foarte apreciați de public. Pe scena principală avem câte trei concerte pe seară, care încep la ora 20:00 și se termină imediat după miezul nopții. Dhafer Youssef va veni la Timișoara pentru prima oară. Am dorit foarte mult să-l avem pe scena Festivalului de jazz de la Timișoara. Avem foarte mulți muzicieni români. La scena mare, concertele de seară vor începe cu muzicieni români. Pe data de 1 iulie va fi Peter Sarosi Quintet, pe 2 iulie, Arcuș Trio, iar pe 3 iulie, Helen. Mai avem la scenele din parcuri, pe data de 2 iulie îi avem pe cei de la Van Jam, fetele de la The Twisters, Luiza Zan. Pe 3 iulie, Paperjam, Jazzybirds și Sebastian Spanache , care va cânta la pian împreună cu Teodor Pop. Tot pe 2 iulie vor cânta Petra Acker împreună cu Joel Holmes, care a fost de două ori nominalizat la premiile Grammy, Ana Cristina Leonte. Organizatorii Jazz TM se vor bucura foarte tare ca toate cele trei locuri dedicate festivalului să fie pline de oameni care își doresc să asculte muzică bună, muzică de suflet, muzică dinamică. Așa că vă așteptăm pe toți, începând cu 1 iulie, până pe 3 iulie în Piața Victoriei în Parcul Castelului și în Parcul Civic din Timișoara.

Interviu realizat de Lucian Haralambie