ACUM:
13.05
Polifonii
Baroc, clasic, romantic, coral, creație și interpretare românească - înlănțuite inedit într-o nouă emisiune.
Urmează: 15.15 Promo Informații despre evenimentele Radio România Muzical și ale partenerilor noștri.
Apoi: 15.19 Promo RRM Detalii despre cele mai interesante emisiuni ale zilei.

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Concert aniversar '10 ani de SoNoRo Interferențe'

Publicat: miercuri, 20 Aprilie 2016 , ora 12.53

Violonista Mihaela Martin, Răzvan Popovici - violă, violoncelistul Frans Helmerson și Diana Ketler - pian sunt muzicienii care vor evolua joi, 28 aprilie 2016, în concertul aniversar '10 ani de SoNoRo Interferențe' alături de opt bursieri din cadrul programului. Despre această întâlnire cu publicul ne-a vorbit, în cadrul rubricii "Interviul Zilei", violistul Răzvan Popovici.


Concertul aniversar "10 ani de SoNoRo Interferențe" are loc săptămâna viitoare, joi, 28 aprilie 2016, la Universitatea Națională de Muzică din București. Ce ați pregătit pentru public?

Ca întotdeauna, la sfârșitul fiecărui workshop SoNoRo Interferențe au loc două concerte. Evident, concertul mare la Conservator în București, concertul pe care tocmai l-ați menționat și, cu o seară înainte, la Portul Cultural Cetate, pe malul Dunării, un prim concert în care vom prezenta publicului rezultatul muncii unei săptămâni. Repertoriul este unul divers. Vom cânta părți din Cvartetul cu pian în sol minor de Wolfgang Amadeus Mozart și din Sextetul nr.1 de Johannes Brahms, Trio cu pian nr.3 de Robert Schumann, primul trio cu pian al lui Felix Mendelssohn și, mica bijuterie a lui Franz Schubert, Trio într-o parte în Si bemol major.

Pe lângă bursierii SoNoRo Interferențe care sunt în număr de 8, sunt foarte încântat că o avem în premieră pe violonista Mihaela Martin, pe violoncelistul suedez Franz Helmerson, iar eu la violă și directoarea artistică a Festivalului SoNoRo, Diana Ketler, pianistă londoneză, vor crea factorii buni ai unui concert promițător.


Ce ne puteți spune deocamdată despre ediția de anul acesta a Festivalului SoNoRo?

Vă pot spune în premieră titlul festivalului - cred că sunteți fericitul care va anunța pentru prima dată acest titlu. Ne-am gândit anul acesta la ceva special, așa cum am obișnuit publicul, motoul festivalului va fi "La Muse et le Poète" - deci un repertoriu legat foarte mult de muze, de poeți. Evident, literatura va juca un rol principal. Cred că, pentru început, este o informație destul de bună.

Vă invităm la concertul de joi, 28 aprilie 2016, la ora 19:30, la Universitatea Națională de Muzică din București, la un concert aniversar SoNoRo Interferențe în care vom sărbători zece ani de existență, cu multă muzică bună.

Interviu realizat de Lucian Haralambie