ACUM:
22.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu Evelin Hust, director al Institutului Goethe din București

Publicat: joi, 31 Martie 2016 , ora 13.35

La Universitatea Națională de Muzică din București continuă seria transmisiilor live ale concertelor Filarmonicii din Berlin. La pupitrul dirijoral se va afla Mariss Jansons, iar în program se anunță lucrări de Hector Berlioz, Dmitri Shostakovich și Henri Dutilleux, cu violoncelistul Truls Mørk în ipostază solistică.

Mai multe detalii despre proiect aflăm de la Evelin Hust, director al Institutului Goethe din București.


La sfârșitul lunii februarie, Institutul Goethe, în parteneriat cu Universitatea Națională de Muzică din București, a lansat un proiect care își propune transmiterea live a unora dintre concertele Filarmonicii din Berlin. Cum a luat naștere această inițiativă?

A fost ,de fapt, o oportunitate extraordinară care ne-a fost oferită de conducerea Institutului Goethe din München. Ei au purtat mai multe discuții cu Filarmonica din Berlin, în care au militat pentru propagarea concertelor acesteia în cât mai multe colțuri ale lumii, prin rețeaua Institutelor Goethe. Din fericire, au fost de acord, numai sub condiția ca toate transmisiile să fie oferite publicului fără niciun cost.


De ce ați ales ca proiectele să fie găzduite de sala de Operă a Universității Naționale de Muzică din București?

În primul rând, parteneriatul nostru cu UNMB subzistă de mai mult timp și credem, de asemenea, că transmisiile sunt foarte importante pentru studenți, în sensul că poate fi privit și ca un proiect educațional.


Din prezentare reiese că transmisiile se vor derula până în luna iunie. Plănuiți să mențineți proiectul și după acest moment?

Proiectul va continua cel puțin până la sfârșitul anului, întrucât deja suntem în posesia licenței necesare până atunci. Ne-am gândit că ar fi mai bine să anunțăm inițial numai prima jumătate, astfel încât să nu devină prea aglomerat. Am decis, practic, să difuzăm toate transmisiile live ale Filarmonicii din Berlin până la sfârșitul anului.

Interviu realizat de Ana Diaconu