ACUM:
22.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Virgil Ianțu - solistul Big Band-ului Radio

Publicat: joi, 3 Martie 2016 , ora 10.28
Joi, 3 martie 2016, Virgil Ianțu și Big Band-ul Radio dirijat de Ionel Tudor vă invită la Sala Radio pentru un concert special. Sub titlul "Femeia... Ieri și azi", publicul va audia o suită de piese românești cunoscute, de la melodii ca Dorul - Aurelian Andreescu, Nu m-am gândit la despărțire - Dan Spătaru, Ce bine că ești - Nicu Alifantis, o întoarcere în timp la melodii care au marcat mai multe generații, până la hit-uri din ultimii ani precum Vreau o minune - Holograf, Mi-e dor de tine - Mălina Olinescu, Dacă-ai ști - Direcția 5 sau Găsește-mi loc - Ștefan Bănică Jr. Despre prezența sa pe scena Studioului "Mihail Jora", Virgil Ianțu a declarat:


Concertați în această seară în compania Big Band-ului Radio. Ce vor asculta cei care vor fi în sală?

Pe mine mă onorează foarte tare să cânt în Sala Radio și să cânt alături de Big Band-ul Radio, format din muzicieni excelenți. Cred că-i știu aproape pe toți. Sunt muzicieni pe care dacă-i ai alături și tu nu ești foarte bun totul o să fie OK.


De ce acest titlu - Femeia… ieri și azi?

Pentru că muzica, dacă mă întrebi, este destinată bărbatului pentru femei sau femeii direct, iar perioada în care femeia este - deși, din punctul meu de vedere, ar trebui să se întâmple în fiecare zi - îmbrățișată cu flori și cu aprecieri… am zis că se potrivește ca titlu. Titlul albumului este Ieri și azi, iar titlul potrivit perioadei în care avem concertul cred că e bun. Și femeia este o prezență de care nu ne putem lipsi și pe care trebuie s-o iubim.


A fost un drum lung atunci când vorbim de Virgil Ianțu și de muzică - Madrigal, colaborarea cu Ștefan Bănică, colaborarea cu muzicienii din zona folk și acum o colaborare cu Big Band-ul Radio. Cum s-a ajuns aici?

Pur și simplu. A venit un moment de inspirație, din punctul meu de vedere, în care am găsit zona… Eram întrebat de multe ori de ce nu-mi fac o trupă, de ce nu-mi fac o carieră de solist. Ce să cânt? Mă vezi cântând piese de-astea de la radio, compuse așa… ori repede… chiar și unele faine, dar nu erau pe genul meu… Și mi-a venit ideea reorchestrării pieselor românești pe care o să le auziți și astăzi - piese românești cunoscute, reorchestrate în swing. Mi-a plăcut ideea și, după ce am colaborat la reorchestrări cu domnul George Natsis, care a făcut o treabă minunată și, ulterior, cu Sebastian Burneci, care a făcut de asemenea o treabă extraordinară, mi-am găsit, așa, o zonă în care mă simțeam foarte confortabil și îmi plăcea ce aud și ce fac. Și au apărut concertele… și în țară, și în București. Mă gândeam demult, am zis ă o să vină momentul și uite că s-a ivit acum, în care să colaborez cu Big Band-ul Radio. Mi se părea o îndrăzneală prea mare din partea mea, pentru că nivelul lor este unul foarte ridicat profesional, și mă bucur tare că astăzi o să putem fi alături de cei care vor fi în sală și vom putea trăi momente faine și vom putea cânta împreună. O să vedeți, o să fie o atmosferă faină!

Interviu realizat de Lucian Haralambie