ACUM:
22.00
Scena europeană
Înregistrări sau concerte în direct.
Urmează: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...
Apoi: 0.55 Imnul de stat

Arhivă : Interviuri Înapoi

EU SUNT RADIO ROMÂNIA. Interviu cu Gabriel Bebeșelea

Publicat: miercuri, 2 Martie 2016 , ora 15.35

Gabriel Bebeșelea, dirijorul Operei Naționale Române din Cluj, este cel mai tânăr șef de orchestră angajat al unei instituții de cultură din România și colaborează cu mari orchestre ale lumii. Despre importanța existenței celor două posturi culturale Radio România - Muzical și Cultural - muzicianul a declarat:


Având în vedere că aceste posturi de radio au valențe multiple în determinarea publicului, mai ales înspre apetența culturală - mă refer aici mai ales în a asculta muzică de bună calitate - ele sunt, de fapt, formatoare de personalitate. Îmi place să cred că posturile publice de radio sunt cele care determină personalitatea nu doar a ascultătorilor, ci și a societății întregi în care ne situăm.

Este extrem de important ca ele să-și mențină independența editorială pentru că doar așa poate fi obținută o calitate a ceea ce se vrea în cultura românească și doar așa există o continuitate cu ceea ce s-a realizat înainte. Dar mai mult aș spune că independența, de fapt, constă în libertatea de expresie și invers, libertatea de expresie constă în independență. Cel mai important lucru e ca ascultătorii să se regăsească în ceea ce ascultă, dar și noi, cei care contribuim într-un fel sau altul la mesajul pe care posturile de radio, de media îl transmit, să reușim să dăm o calitate cât mai mare, cât mai îmbucurătoare pentru publicul ascultător.

Interviu realizat de Lucian Haralambie