ACUM:
21.00
Concertele Radio România Muzical (R)
Urmează: 22.00 Scena europeană Înregistrări sau concerte în direct.
Apoi: 0.00 Adagietto În inima nopții, sonorități aduse din inima nopții...

Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Interviu cu pianista Adela Liculescu

Publicat: miercuri, 13 Ianuarie 2016 , ora 14.58

Studentă la Viena, la Universitatea de Muzică și Arte Adela Liculescu este deja un nume afirmat în peisajul muzical o tânără care își confirmă talentul pianistic prin fiecare evoluție pe podiumul de concert. Pianistă cu un palmares important, Adela Liculescu, a obținut Premiul I la Concursul pentru pian "Elena Rombro Stepanov" de la Viena în 2012, s-a clasat pe locul 5 și a primit Premiul Special "Molly Joó-Máthé" la cea de a 14 a ediție a Concursului Internațional de Pian Beethoven tot la Viena, în 2013. În 2014, Adela Liculescu a fost cel mai bine clasat pianist roman la Concursul Internațional "George Enescu" iar un an mai târziu a câștigat concursul Bosendorf de la Viena. Despre ultima distincție - Premiul special în arte Grigore Vieru acordat la Gala Ligii Studenților Români din Străinătate și despre proiectele sale, Adela Liculescu ne-a vorbit în cele ce urmează:


În primul rând sunt foarte bucuroasă și foarte onorată că am căpătat această distincție să fiu recunoscută în țară ca studenta anului pe domeniul artelor. Este o mare onoare pemntru mine.


Cum sunt desemnați câștigătorii?

Este o comisie specială cu membri ai Academiei Române, respectiv, persoane faimoase, de exemplu, pe domeniul artelor a fost în juriu actorul Horațiu Mălăele. Ei analizează toată activitatea studenților respectivi și în cazul meu activitatea artistică și desemnează un câștigător în fiecare categorie.


Ce urmează pentru tine în următoarea perioadă? Te vom vedea și în stagiunea de marți seară, în 22 martie 2016.

Da. Exact. Vă aștept la Ateneu cu mare drag și mă bucur de fiecare dată când vin acasă să cânt. și la București știu că este un public minunat. De fiecare dată când am cântat acolo, am fost prezentă în cele cinci sezoane ale stagiunii, a fost sala plină. E o mare bucurie pentru mine și abia aștept. Peste o săptămână voi pleca în Germania, voi participa la un curs de pian, lângă Hanovra, apoi voi veni în România, voi cânta Concertul nr. 2 de Chopin, cu Orchestra Filarmonică din Râmnicu Vâlcea, pe 8 februarie și cu orchestra din Pitești, pe 11 februarie. Apoi voi pleca în Suedia, lângă Gotteborg, la un festival de muzică de cameră și voi veni la Viena. Voi avea niște concere în cadrul Facultății. Pe 22 martie voi veni la București, voi cânta un recital la Ateneul Român, la Sala Mică și apoi în aprilie voi avea un recital la Viena, în Imperial Hall de la Beethovenplatz în ciclul Bosendorf, ca urmare a premiului pe care l-am obținut în noiembrie, premiul I la concursul Bosendorf, la Viena.


Interviu realizat de Jeanine Costache