Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Cu Adrian Morar despre concertul aniversar Radio România la Sala Radio

Publicat: vineri, 30 Octombrie 2015 , ora 10.31

Astăzi, 30 octombrie 2015, are loc la Sala Radio Concertul aniversar Radio România, susținut de Orchestra Națională Radio. Solista serii va fi violonista Cristina Anghelescu, iar la pupitrul dirijoral se va afla Adrian Morar.


Mă bucur să revin într-o aniversare, într-un moment important pentru Radio România. O orchestră pe care o regăsesc într-o formă foarte bună, o solistă cunoscută și cu o agendă pe măsura renumelui său. Cu Cristina am mai cântat aici, la Radio, și mă bucură întotdeauna întâlnirea cu un profesionist. Orchestra este tânără, cu suflu, cu poftă de muncă; întotdeauna m-am înțeles foarte bine cu dumnealor și am avut realizări notabile, memorabile. Mă bucur să facem un program foarte frumos. Am ales acum, pentru această aniversare, Brahms - Uvertura academică și Variațiunile pe teme de Haydn alături de un concert beethovenian și o piesă mai puțin cunoscută - Alfred Alessandrescu, "Amurg de toamnă", dar de o frumusețe deosebită. Este primul opus al maestrului român.


Așa cum ați spus, este un moment aniversar. Pentru dumneavoastră, ce înseamnă Radio România?

Radio România înseamnă să te trezești, să te luminezi și să te culci cu prieteni pe care-i auzi, cu prieteni pe care nu-i vezi, dar a căror amprentă vocală, amprentă sonoră o recunoști oriunde ai fi în lume. Radio România reprezintă pentru mine un factor de identitate națională. Tot așa să și răzbată peste vicisitudinile istoriei!

Mă bucur să am plăcerea să vă invit, în moment aniversar, pe frecvențe sau în sală, în Studioul Mihail Jora, la un program deosebit, un program romantic, un program pe sufletul și spiritul spectatorilor.


Interviu realizat de Lucian Haralambie