Arhivă : Interviuri Înapoi

Proiectul 'Ascultă 5 minute de muzică clasică' - un nou debut în 1 octombrie 2015

Publicat: joi, 1 Octombrie 2015 , ora 11.51

La început a fost o idee, venită pe când într-o dimineață de luni mă simțeam agasată de gălăgia cu care mă confruntasem cu o zi înainte la cumpărături : "dar de ce nu am asculta muzică clasică și la supermarket?".

Și doar dintr-o idee, s-a transformat într-o realitate: astăzi Ascultă 5 minute de muzică clasică este unul dintre principalele proiecte educative și culturale ale corporației publice Radio România. În spații neconvenționale - hipermarketuri, mall-uri, sedii de firme, librării, muzee - a ajuns la a 11-a ediție - proiectul se derulează în aceste spații bianual, în lunile martie și octombrie, dar, mai ales aș adăuga eu, acest proiect se desfășoaraă în școli și a devenit program național grație unui parteneriat încheiat cu Ministerul Educației. În anul școlar precedent, la program au participat 120.000 de copii din toată țara.

Ne aflăm în 1 octombrie, Ziua internațională a muzicii, sărbătorită la Radio România Muzical, (și) prin debutul proiectului "Ascultă 5 minute de muzică clasică". Partenerii acestei ediții, în spațiile cărora vor răsuna piesele muzicale puse la dispoziție de Radio România Muzical, sunt lanțurile naționale Carrefour, Cora, Mega Image, Băneasa Shopping City din București, Iulius Mall din Iași, Timișoara, Cluj, Suceava, Palas Mall din Iași, Librăriile Humanitas, Castelul Bran, PWC și CRH România.

Iar din 5 octombrie, Ascultă 5 minute de muzică clasică va ajunge și în școli. Copiii vor putea asculta la orele de muzică (și nu numai), lucrările muzicale și poveștile care le însoțesc, și își pot verifica cunoștințele la concursul organizat pe pagina proiectului. Concursul se va derula pe tot parcursul anului școlar 2015-2016; săptămânal 10 copii pot câștiga o diplomă și un CD oferite de Radio România Muzical.

Așa că, e simplu: Ascultă 5 minute de muzică clasică! Poate să-ți schimbe destinul...

Cristina Comandașu - Redactor șef Radio România Muzical