Arhivă : Interviuri Înapoi

Vacanțe Muzicale la Piatra Neamț - interviu cu Carmen Nastasă

Publicat: marți, 7 Iulie 2015 , ora 15.40

Centrul pentru Cultură și Arte "Carmen Saeculare" Neamț organizează, sub patronajul Consiliului Județean Neamț, cea de-a 42-a ediție a Festivalului Internațional "Vacanțe Muzicale". Evenimentele au început duminică, 5 iulie 2015, și vor continua până în seara de 11 iulie.
Mai multe despre programul festivalului ne-a declarat doamna Carmen Elena Nastasă, director al Centrului pentru Cultură și Arte "Carmen Saeculare":

"Fiecare seară este specială în felul ei. Am încercat în acest an să aducem cât mai multe genuri de muzică, pe gusturile tuturor celor din județ și din afara județului, care sunt în trecere pe la noi, prin Piatra Neamț. După cum știți, am început duminică seara cu un concert simfonic și am avut plăcuta surpriză să avem o piață plină. Astăzi vom avea Seara muzicii de cameră - la Sala Consiliului Județean, de la ora 19,00, Cvartetul Gaudeamus - și Seara muzicii de jazz - Tudy Zaharescu Jazz and Soul Project, în aer liber. Vom continua mâine cu Seara tinerilor artiști nemțeni - Daniel Ciobanu, un pietrean de-al nostru care este un pianist extraordinar, cunoscut în toată lumea - , iar seara vom avea muzica de fanfară pentru a doua oară la acest festival. Vineri - Seara cursurilor de măiestrie; în program - lucrări susținute de elevii și studenții de la instituții de învățământ musical, îndrumați de domnul Constantin Andrei la chitară și domnul Dorel Baicu la flaut. Vacanțele muzicale au pornit de la acesta masterclassuri, așa că încercăm să menținem tradiția. Seara de încheiere - sâmbătă, 11 iulie - festivitate de închidere cu Seara muzicii de operă cu Orchestra Filarmonicii «Mihail Jora» din Bacău, dirijor Valentin Doni, solistă Irina Iordăchescu.

Vă așteptăm în Piatra Neamț!"

Radu Mihalache