Arhivă : Interviuri Înapoi

Clavecinistul Andrea Coen - primul recital în România

Publicat: miercuri, 3 Iunie 2015 , ora 12.03

Muzicianul italian va concerta miercuri, 3 iunie 2015, alături de violonistul Alexandru Tomescu, într-un eveniment dedicat Zilei Naționale a Italiei.


Maestre Andrea Coen, sunteți invitat la București pentru a susține un recital alături de violonistul Alexandru Tomescu. Un eveniment important. Care sunt gândurile dumneavoastră pentru această seară?

Sunt foarte bucuros de colaborarea cu un muzician atât de important, atât de cunoscut în România și știu că Alexandru cântă și pe un instrument excepțional. Vom cânta împreună, ne întâlnim pentru prima dată, dar sunt convins că va fi o foarte bună ocazie de a face muzică de calitate. Vom prezenta împreună două lucrări importante: o sonată de Bach pentru vioară și clavecin și Follia de Arcangelo Corelli. Restul programului îl vom împărți. Prima parte îi va aparține lui Alexandru, iar în cea de-a doua eu voi fi protagonist.


Este aceasta prima experiență muzicală a dumneavoastră în România?

Într-adevăr, este prima experiență și vreau să îi mulțumesc pe această cale Excelenței Sale, domnului Diego Brasioli, Ambasador al Italiei la București. Sunt cu adevărat foarte fericit.


Cântați adesea în Europa de Vest, dar și în țări precum Japonia sau Statele Unite ale Americii. Aveți în vedere o prezență frecventă pe scenele de concert ale unor țări precum România?

Îmi doresc acest lucru. Sper ca evenimentul din această seară să fie factorul care va determina întoarcerea mea aici.

Interviu realizat de Alexandru Mija