Arhivă : Interviuri Înapoi

Kurt Elling - în concert la Sala Radio

Publicat: miercuri, 4 Martie 2015 , ora 11.43
Joi, 5 martie 2015, Sala Radio este gazda primului concert susținut la București de cântărețul de jazz Kurt Elling. Manifestarea face parte din seria Jazz Night Out, organizată de Twin Arts. Răzvan Bâscă, events manager și fondator Twin Arts, ne-a vorbit despre concertul lui Kurt Elling.


Rime albe și jazz multicolor - astfel se vorbește despre musica lui Kurt Elling. Ce va urmări publicul de la Sala Radio în cadrul concertului "Passion World" susținut de muzicianul american?

În 5 martie Kurt Elling va prezenta pe scena Sălii Radio noul său proiect, numit Passion World, prin care artistul american explorează metamorfoza iubirii într-o călătorie muzicală în jurul lumii, prezentând cele mai rafinate și apreciate balade de dragoste și despărțire. Este un concert în premieră la București. Vocalistul american are un premiu Grammy și alte zece nominalizări; a fost comparat cu Frank Sinatra; citează în versurile sale poeți precum Rumi sau Pablo Neruda și este un foarte bun improvizator. Alături de Kurt Elling se vor mai afla Gary Versace la pian, John McLean la chitară, basistul Clark Sommers și Bryan Carter la tobe.

Aș mai vrea să menționez că biletele se găsesc în rețeaua Eventim, concertul începe la ora 20.00, iar accesul în sală se face de la ora 19.30. Vă așteptăm acolo!


Concertul lui Kurt Elling se înscrie în seria Jazz Night Out, organizată de Twin Arts încă din 2012. Care sunt concertele importante de până acum, din acest proiect, și ce artiști vor concerta în România în viitor?

Am avut foarte multe concerte sub egida Jazz Night Out. Aș mențional Hiromi, Victor Wooten, Paolo Frezu, Youn Sun Nah, Dhafer Youssef, Avishai Cohen… Și anul acesta pregătim mai multe concerte; două deja le-am anunțat. Este vorba de trupa americană Oregon, care va concerta pe 21 aprilie și o revenire a trioului Hiromi the trio project cu un nou album, la trei ani de la ultimul concert la Sala Radio, pe 30 iunie. Urmează și alte concerte pe care le vom anunța cât de curând.

Interviu realizat de Lucian Haralambie