Arhivă : Interviuri Înapoi

Gală caritabilă la Opera Națională București

Publicat: luni, 23 Februarie 2015 , ora 11.24

Asociația "Mișcarea pentru Balet și Artele Spectacolului" cu sprijinul Operei Naționale București organizează luni, 23 februarie 2015, începând cu ora 19.00, o gală caritabilă de balet și dans contemporan dedicată balerinului Bogdan Nicula, care a fost diagnosticat la vârsta de 35 de ani cu o boală necruțătoare. Sumele rezultate din vânzarea biletelor, cât și donațiile obținute vor fi direcționate către contul deschis pentru Bogdan.

Despre această manifestarea ne-a vorbit Răzvan Ioan Dincă, directorul general al Operei Naționale București:

«Această gală a apărut intempestiv în activitatea noastră. A intervenit în momentul în care am aflat drama prin care trece Bogdan Nicula - un balerin reprezentativ pentru școala de balet din România, prim solist la Düsseldorf, un om cu experiență vastă în ce privește dansul de performanță, un om implicat în fenomenul coregrafic din România. De câte ori venea aici - și venea destul de des - făcea multe lucruri în favoarea mișcării coregrafice din România, ajutând Liceul de Coregrafie sau pe cei implicați în acest fenomen cu experiența sa, cu talentul său și cu spiritul său antreprenorial. Avea un anumit tip de dorință de a face lucrurile într-un mod occidental. La 35 de ani l-a lovit această cumplită boală și se încearcă la ora actuală oarecare ultime mijloace pentru a-l putea salva de la un deznodământ tragic. Opera Națională se alătură demersului familiei și celorlalți participanți la încercarea de salvare a sa, punând la dispoziție ceea ce poate, și anume sala și o parte dintre artiștii teatrului pentru a face o gală caritabilă la ora 19:00 și făcând tot lobby-ul de care este capabilă Opera Națională pentru ca să sensibilizeze opinia publică și anumiți factori de decizie în vederea obținerii rezultatului scontat, și anume strângerea unei sume de bani pentru a putea fi deplasat și tratat într-o altă țară. El la ora actuală se află în Germania, paralizat.»


Răzvan Mazilu, Judith State, Ioana Marchidan, Andrei Nicolae - de la Teatrul de Balet din Sibiu, Sara Marchetti din Italia, Andreea Jura, Dan Haja de la Opera Națională Română Cluj Napoca și elevi ai Liceului de Coregrafie "Floria Capsali" din București vor evolua în cadrul galei găzduite de Opera Națională București.