Arhivă : Interviuri Înapoi

AUDIO. Răzvan Stoica - solist al primului concert din cadrul Festivalului 'Mozart'

Publicat: marți, 3 Februarie 2015 , ora 11.36

Miercuri, 4 februarie 2015, de la ora 19.00, la Sala Patria, are loc un concert Kamerata Kronstadt, manifestare ce inaugurează Festivalul Mozart organizat în luna februarie de Opera Brașov. Solistul ansamblului condus de Cristian Oroșanu va fi violonistul Răzvan Stoica.


Miercuri veți fi solistul primului concert din cadrul Festivalului Internațional "Mozart". Cât de importantă este această inițiativă a Operei din Brașov?

Este, într-adevăr, o inițiativă interesantă acest Festival "Mozart", cu atât mai interesantă cu cât și programul este unul foarte spectaculos, cu lucrări binecunoscute cum este uvertura "La finta giardiniera", Concertul nr. 3 de Mozart și Divertismentul nr. 11. Aștept cu nerăbdare să deschidem acest festival.


De ce ați ales acest opus semnat de Wolfgang Amadeus Mozart?

Concertul nr. 3 se numără printre concertele mele preferate de Mozart. L-a scris când avea numai 12 ani și este o lucrare plină de optimism și, în același timp, o lucrare dificilă din punct de vedere interpretativ pe care o cânt cu multă plăcere tot timpul. Cred că se lipește foarte bine și de repertoriul ales dirijorul Cristian Oroșanu.


Pentru că ați vorbit de dirijorul Cristian Oroșanu, cum decurge colaborarea cu el și cu Kamerata Kronstadt?

Suntem la a doua colaborare. Avem o relație specială pe scenă. Lucrăm foarte bine și orchestra Kamerata Kronstadt - o orchestră tânără, o orchestră plină de optimism - cântă cu foarte multă plăcere și cred că asta este cel mai important. Cred că se numără printre cele mai bune orchestre de cameră din țară.


Ce urmează pentru violonistul Răzvan Stoica după concertul de miercuri, din Brașov?

După miercuri urmează concertul cu Südwestdeutschen Philharmonie în Konstanz și, mai apoi, în Pforzheim, Germania cu dirijorul Markus Huber - Concertul de Max Bruch. Mai apoi avem un tur de concerte în Olanda; în jur de șase concerte cu sora mea, Andreea Stoica, unde vom interpreta programul după ultimul nostru album scos la Editura "Casa Radio", "Virtuosity and Passion".

Interviu realizat de Lucian Haralambie