Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu soprana Laura Tătulescu

Publicat: luni, 19 Mai 2014 , ora 14.17

Și-a câștigat recunoașterea pentru timbrul său particular și personajele incitante realizate pe scena de operă. Soprana Laura Tătulescu se poate mândri cu faptul că a evoluat sun baghetele unor importanți dirijori. Din anul 2008, Laura Tătulescu a fost cooptată în colectivul Operei de Stat Bavareze din Munchen, unde e admirată în special în repertoriul german. Pe scena germană evoluează în această perioadă în spectacolul cu opera "Ariadna la Naxos" de Richard Strauss.


Laura Tătulescu, vă mulțumesc pentru amabilitatea cu care ați răspuns să ne vorbiți despre participarea dumneavoastră la producția operei Ariadna la Naxos, realizată pe scena Operei de Stat din Munchen.

Producția este a lui Robert Carsen; premiera cred că au făcut-o aici în 2004 - eu nu eram în acel timp încă la Munchen. Castul este unul foarte puternic, cu cântăreți foarte buni, care sunt în marea majoritate specialiști în Strauss: Ricarda Merbeth, cu care eu am făcut la Viena Nunta lui Figaro - ea făcea Contesa, eu făceam Suzanna; Robert Dean Smith, care cântă Bacchus peste tot în lume, Compozitorul este colega mea Angela Brower și Zerbinetta este o foarte cunoscută strauss-iană - Jane Archibald, soprană de coloratură. La pupitru este maestrul Asher Fisch, cu care, iarăși, am cântat enorm de mult și la Viena și aici; are idei foarte clare și o logică foarte bună în tot ceea ce spune, în tot ceea ce face.


Ați întrat într-un spectacol deja montat. Din pozele pe care le-am văzut eu, este o regie modernă.

Am lucrat foarte puțin cu Carsen. A venit la una din repetiții, la un moment dat, într-o reluare din anii precedenți, dar a știut foarte clar să-și explice logica. Întotdeauna mi-a făcut plăcere să când în producția sa. Acustica este foarte bună; e totul acoperit și e întotdeauna foarte bine primită de public.


Vor fi trei spectacole…

Trei spectacole - 16, 19 și 23 mai.


Ce urmează după această serie de spectacole?

Voi pleca la Santa Fe, în America, pentru debutul meu în Norina. Este și debut de rol și de casă, este și premieră - o nouă punere în scenă de Laurent Pelly, cu care o să mă bucur foarte tare să lucrez. Cel care cântă Don Pasquale este Andrew Shore, cu care am avut bucuria să cânt la New York în vara aceasta, la Lincoln Center, Nunta lui Figaro. Aștept cu mare nerăbdare această producție, să vedem ce va aduce.

Interviu realizat de Jeanine Costache