Arhivă : Interviuri Înapoi

Seria de concerte JAZZAJ la ARCUB

Publicat: luni, 10 Martie 2014 , ora 12.00

Începând din luna martie, ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului București introduce în agenda evenimentelor de week-end o nouă serie de concerte de jazz. Astfel, publicul bucureștean va avea ocazia să se întâlnească, de două ori pe lună, sâmbăta, cu artiști de renume atât din țară, cât și din străinătate, în cadrul seriei de concerte JAZZAJ la ARCUB. Mai multe detalii despre proiect ne oferă Mirela Cara, PR Representative ARCUB.


Prin Proiectul JAZZAJ la Arcub, pe care îl desfășurăm începând cu 8 martie 2014, ne propunem să deschidem o sesiune de concerte de jazz pe care să le aducem cu regularitate pe scena sălii de la Arcub din strada Batiște. Este vorba despre două zile pe lună în care artiști internaționali sau de renume din țară vor fi prezenți în fața publicului bucureștean, care este interesat de acest gen de muzică. Prin urmare, în 8 martie vom avea un prim concert din această sesiune JAZZAJ la Arcub; acest concert se va numi "Naufragii de martie". Pe scenă vor fi prezenți Maria Răducanu - una dintre cele mai apreciate voci ale jazzului românesc - alături de chitaristul suedez Krister Jonsson - e cunoscut deja ca fiind unul dintre instrumentiștii de notorietate în rândul publicului de gen.


Pentru că am vorbit de primul eveniment din această serie, ce artiști vor mai concerta la Arcub?

În 22 martie, când are loc cel de-al doilea concert din seria JAZZAJ îi avem invitați pe Balkanamera Jazz Quartet și Vali Răcilă - fiecare va susține câte un concert. După care, în 5 aprilie vom avea trupa Arifa - trupa Arifa este cunoscută deja de publicul de jazz din București pentru că a mai fost pe scena de la Arcub și în 2013 și revine acum cu un concert care suntem convinși că va bucura publicul de jazz. Aș vrea să mai precizez faptul că toate concertele din seria JAZZAJ vor începe de la ora 20.

Interviu realizat de Lucian Haralambie