Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul Internațional 'Craiova Muzicală' la ediție aniversară

Publicat: miercuri, 20 Noiembrie 2013 , ora 14.02

Ediția a 40-a a Festivalului Internațional "Craiova Muzicală" desfășurat sub Înaltul Patronaj al Majestății Sale, Regele Mihai I al României este în plină desfășurare. Cu acest prilej am stat de vorbă cu directorul artistic al Filarmonicii "Oltenia" din Craiova, pianistul Mihai Ungureanu, care ne-a vorbit despre importanța acestei ediții festive:

Este o ediție deosebită. Pentru noi, această ediție a 40-a este și o mare provocare pentru că ne-am propus un număr foarte ambițios de evenimente, tot 40, care să concorde cu cifra aniversară. Este o adevărată provocare, dar încercăm să-i facem față.


Cu ce artiști colaborați pe parcursul acestei ediții?

Deschiderea festivalului a fost pe 15 noiembrie și l-am avut invitat pe maestrul Gheorghe Costin în cadrul unui concert vocal-simfonic, în cadrul bicentenarului Verdi-Wagner. Săptămâna aceasta îl avem invitat pe Jin Wang - un dirijor binecunoscut scenelor muzicale bucureștene - cu un medalion Serghei Rachmaninov. Îl avem în continuare pe maestrul Alexander Bălănescu, invitat într-un concert special în triplă postură - de compozitor, interpret și dirijor iar spre finalul festivalului - am jalonat numai concertele mai consistente - îl avem pe Theo Wolters, dirijor permanent al Filarmonicii craiovene pentru această stagiune, într-un program foarte atractiv pentru public - Mussorgsky, care aduce pe scenă doi soliști străini. Pe 8 decembrie vom avea ca invitat Ansamblul Orchestra Filarmonicii din Timișoara, cu un concert extraordinar în închiderea festivalului nostru.

Interviu realizat de Ioana Marghita