Arhivă : Interviuri Înapoi

A.G. Weinberger s-a alăturat Campaniei 'Români pentru o lume'

Publicat: miercuri, 8 Mai 2013 , ora 10.16

Este considerat la ora actuală singurul reper și autoritate în domeniul muzical pe care îl reprezintă - Blues, Jazz, Rock. Supranumit Mr Blues al României, artistul "crossover" de talie internațională a atras atenția și renumitului BB King, care l-a definit ca fiind "un chitarist foarte bun și dinamic".

Fiind una dintre vocile campaniei "Români pentru o lume", inițiată de Fundația Sergiu Celibidache, A.G. Weinberger trezește speranța, motivează și inspiră generațiile viitoare în a-și urma visul!


De ce ați ales să vă alăturați campaniei "Români pentru o lume"?

Pe lângă faptul că sunt un mare admirator al lui Sergiu Celibidache, am găsit în intențiile Fundației acel "verb" special care ne poate conduce la un firesc al demnității noastre. Iar tenacitatea și devotamentul echipei este un garant pentru acest deziderat atât de mult râvnit.


Prin "vocea" dvs., în această campanie, se dorește încurajarea românilor să își urmeze visul, inspirându-se din exemplul pe care activitatea dvs. profesională îl oferă. Ce sfaturi aveți pentru cei care doresc să vă calce pe urme?

Să nu se lase păcăliți și să nu își bată joc de crezul în idealurile lor... Să-și asume întocmai visele, în orice condiții și circumstanțe...


Care considerați că vor fi criteriile care îi vor diferenția, dintre cei înscriși, pe cei care vor trece de preselecții și vor ajunge în finala concursului din etapa a treia a campaniei?

Sper ca cei ce se pot identifica drept surse de demnitate să aibă loc la linia de start în finala concursului. În primul rând pentru condiția umană în general, iar abia după aceasta națiunii din care fac parte în particular - și care prin opera lor ating o dimensiune globală.


În ultimii ani, cu precădere în România, educația pare să aibă un rol tot mai secundar în formarea unui individ. Pe cine găsiți dvs. răspunzător pentru acest fapt?

Mentalitatea generală ticăloșită și blazarea indolentă a asumării deciziilor la toate nivelurile... inclusiv la cele domestice și personale...


Ce soluții vedeți pentru combaterea acestei situații?

O reconstruire completă de la zero într-un mediu secular garantat...


Pentru astfel de români ca A.G. Weinberger a luat naștere "Români pentru o lume", campania națională de responsabilitate socială inițiată de Fundația Sergiu Celibidache.


*
E rândul tău să pui România pe hartă!

Mai multe detalii pe www.romanipentruolume.ro și pagina oficială de Facebook a campaniei http://www.facebook.com/RomaniPentruOLume


Despre campanie

"Români pentru o lume" reprezintă un omagiu adus marilor personalități românești ce au adus mândrie și glorie României, peste tot în lume și aduce în atenția fiecăruia dintre noi pe conaționalii noștri care, prin activitatea lor, rămân nemuritori. Finalitatea acestei campanii o constituie organizarea unui concurs național online (pe www.romanipentruolume.ro și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/RomaniPentruOLume) de tribut adus culturii sau unei personalități anume, prin care oameni din domenii diferite ale culturii se vor putea înscrie astfel încât să dedice o pictură, o compoziție, o sculptură, un poem etc. În urma unui vot de specialitate și prin votul sponsorilor, cei selectați vor merge în finală, unde vor fi jurizați de către un juriu de specialitate și de către public. Câștigătorii vor primi burse de studiu în România și în străinătate.

Campania se desfășoară online, la adresa www.romanipentruolume.ro și pe pagina de Facebook http://www.facebook.com/RomaniPentruOLume, unde puteți găsi mai multe detalii despre acest nou proiect cultural al Fundației Sergiu Celibidache.