Arhivă : Interviuri Înapoi

La Hard Rock Café, în 7 aprilie - O nouă ediție a Galei Premiilor de Jazz

Publicat: miercuri, 3 Aprilie 2013 , ora 14.57

Gala a ajuns la ediția a XI-a, care va recompensa performanțele anului 2012 în acest domeniu. Despre eveniment, Alexandru Șipa - președintele Fundației "Muzza", organizatoarea evenimentului:

Vă pregătiți pentru o nouă ediție a Galei Premiilor de jazz pe 2012. Ce noutăți aduce acest eveniment față de anii precedenți?

În primul rând pentru faptul că este ediția a zecea plus unu, va fi într-o singură seară un adevărat festival a jazzului românesc; cu alte cuvinte, o paradă a celor mai valoroși muzicieni și formații care s-au remarcat prin performanțele lor în anul precedent. Organizatoare este Fundația Muzza, în colaborare cu Institutul Cultural Român. Vor fi optsprezece premii, dintre care douăsprezece se vor concretiza cu microrecitaluri. Lista celor nominalizați poate fi consultată pe site-ul Fundației Muzza. Vom avea pentru prima oară la Secțiunea Publicistică trei premii: unul pentru cronici și reportaje radio, un alt premiu pentru studiu de Muzicologie și al treilea, "Cartea anului". La Premiul special al juriului vom avea pentru prima oară desemnat Muzicianul deceniului, 2003-2013. La Premiul de excelență, cunoscutul pianist și compozitor, Adrian Enescu. Pe parcursul galei, duminică, 7 aprilie, la Hard Rock Cafe, ora 18,30, vom proiecta trei fotomontaje. În primele două vor fi omagiați doi cunoscuți muzicieni interpreți: Mirela Zafiri - cunoscută interpretă de operă și operetă, dar care a colaborat și cu o formație de blues foarte cunoscută, Bega Blues Band din Timișoara.

Gala este subintitulată "In memoriam - Jancy Korossy", celebrul muzician pe care l-am pierdut nu demult, în luna ianuarie. Acesta va fi omagiat și prin numeroase piese dedicate de interpreți și de formații. Gala va fi înregistrată și sperăm să putem realiza un CD cu selecțiuni. Sperăm ca și această ediție să se bucure de afluența unui public numeros - fani, muzicieni, jurnaliști - așadar să constituie ca și până acum cel mai important eveniment al muzicienilor și fanilor de jazz din România.

Interviu realizat de Andreea Chiselev