Arhivă : Interviuri Înapoi

Cel mai cunoscut solist de Taiko - Eitetsu Hayashi în concert la Sala Palatului

Publicat: miercuri, 20 Octombrie 2010 , ora 10.14

Solistul de tobe japoneze Eitetsu Hayashi susține alături de Orchestra Filarmonicii „George Enescu” două concerte în România. Primul dintre acestea este programat pentru data de 20 octombrie 2010 la Sala Palatului din capitală, iar cel de-al doilea pe 23 octombrie 2010 la Sala Thalia din Sibiu.

Programul debutează cu lucrări precum Rapsodia Română nr. 1 de George Enescu, fragmente din suita Mihai Viteazul de Tiberiu Olah sau Hora Staccato de Grigoraș Dinicu, urmate de Concertul pentru tobe japoneze și orchestră Hi-Ten-Yu, compus de Isao Matsushita în 1993 și Solo de Taiko.

Iată ce ne-a declarat cu această ocazie domnul Claudiu Stanciu, reprezentantul Fundației organizatoare, ARTmania:


De unde a pornit ideea organizării unui concert de tobe japoneze în România?

Ideea a pornit dintr-o relație mai veche a organizatorului ARTmania cu Japan Foundation, fundația care sprijină promovarea culturii japoneze în România, iar Eitetsu Hayashi a fost alesul acestui proiect, el fiind cel mai cunoscut solist de tobe japoneze din lume.


Cum ați ales să colaborați cu dirijorul Horia Andreescu și Filarmonica George Enescu?

A fost o alegere mai simplă decât pare, pentru că sunt cei mai respectați artiști din România, iar maestrul Horia Andreescu este cel mai bun dirijor din țara noastră.


Programul cuprinde atât un Concert pentru tobe japoneze și orchestră de Isao Matsushita, cât și lucrări ale unor compozitori români. Cum ați descrie această alăturare?

Alăturarea poate fi deschisă pornind de la titlul evenimentului, Mari întâlniri. Acestea au loc între artiști din România și artiști din Japonia și, urmând această direcție, am împărțit programul în cele două secțiuni.

Interviu realizat de Andreea Chiselev