Arhivă : Interviuri Înapoi

Romanian Piano Trio - recital la Ateneul Român

Publicat: joi, 9 Septembrie 2010 , ora 9.29

În 8 septembrie 2010, violonistul Alexandru Tomescu, pianistul Horia Mihail și violoncelistul Răzvan Suma, reuniți în Romanian Piano Trio, susțin un recital la Ateneul Român, în cadrul ciclului de "Serate muzicale în București" organizat de Asociația Culturală "Lanto Arte". Programul muzicienilor cuprinde lucrări semnate Camille Saint-Saëns, Nikolai Rimski Korsakov, Georg Friedrich Händel, Robert Schumann, Pablo de Sarasate și Astor Piazzolla.

Violonistul Alexandru Tomescu ne-a vorbit despre acest program:


«Este un program extrem de accesibil care conține piese de mare popularitate. Sunt chiar lucrări pe care chiar eu aștept să le reascult cu mare plăcere; mă gândesc la "Lebăda" de Camille Saint-Saëns pe care colegul meu Răzvan Suma o va interpreta împreună cu Horia Mihail, urmează și Passacaglia de Händel-Halvorsen sau "Anotimpurile la Buenos Aires" de Piazzolla. Cred că este un concert de vară pentru acest început de septembrie, care va plăcea foarte mult publicului bucureștean.

Ideea de a organiza astfel de serate muzicale pe timpul verii, când activitatea concertistică este mai puțin intensă, este excelentă. Aș spune chiar că este un pas spre o normalizare a situației muzicale de la noi, fiindcă în străinătate astfel de festivaluri există de foarte mulți ani și se bucură deja de o mare tradiție, deci cred că era și timpul ca cineva să ia o astfel de inițiativă la noi în țară.»

Declarație preluată de Larisa Clempuș