Arhivă : Interviuri Înapoi

Festivalul Chei la Universitatea Națională de Muzică din București

Publicat: marți, 27 Aprilie 2010 , ora 15.51

Desfășurat între 27-30 aprilie 2010, Festivalul Chei propune publicului un număr mare de concerte și manifestări artistice, în organizarea Universității de Muzică.

Despre cele mai interesante dintre ele ne-a vorbit prof. univ. dr. Dan Dediu, Rectorul instituției gazdă:


«Festivalul Chei se află la cea de-a doua ediție și se adresează publicului meloman din București și din țară, doritori să vadă care sunt producțiile fostului Conservator bucureștean, actuala Universitate Națională de Muzică.

Avem mai multe evenimente unicat: în primul rând un simpozion de muzicologie, care s-a desfășurat marți 27 aprilie, cu invitați din toată țara și cu un concurs de muzicologie. Pe de altă parte, închidem vineri 30 aprilie în Studioul de operă al Universității cu Tragedia lui Carmen de Marius Constant, o adaptare a celebrei opere de Georges Bizet, în interpretarea orchestrei noastre de cameră. Dirijor va fi Tiberiu Soare, regia fiind semnată Anda Tăbăcaru Hogea. Mai avem ca unicat un concert al orchestrei Universitaria, marți, 27 aprilie, ora 19.00 în sala George Enescu: o Seară rusă cu program Ceaikovski și Rimski-Korsakov.

Festivalul propune și concerte camerale, precum cele din seria Dialog între generații, unde studenții sunt prezenți pe scenă alături de profesorii lor. Un alt Dialog între generații îl are ca protagonist pe maestrul Valentin Gheorghiu și ne bucurăm că a acceptat să fie invitatul nostru de onoare. Domnia sa cântă miercuri, 28 aprilie, începând cu ora 19.00 în sala George Enescu Sonata proprie pentru pian în primă audiție.

Mai avem un concert aniversar dedicat maestrului Ion Cheptea, joi, 29 aprilie la aceeași oră, în sala George Enescu, cu un ansamblu inedit format din violoncele și contrabași. Nu lipsesc nici spectacolele de muzică și imagine, cu tineri compozitori care fac acest experiment joi, 29 aprilie, la ora 12.00 în Studioul de operă și nu în ultimul rând lucrări ale tinerilor compozitori studenți ai Universității noastre, ce sunt prezentate vineri, 30 aprilie, începând cu ora 15.00.»


Interviu realizat de Andreea Chiselev