Arhivă : Interviuri Înapoi

Spectacol-eveniment la Timișoara

Publicat: joi, 22 Aprilie 2010 , ora 12.50

Festivalul Săptămâna Cafenelelor a ajuns în acest an la cea de-a șasea ediție. Prin această inițiativă, organizatorii - Centrul Cultural German și Centrul Cultural Francez din Timișoara - și-au propus să transforme cluburile și cafenelele din orașul de pe Bega în repere ale vieții culturale, programând o serie de manifestări dedicate muzicii și filmului, în perioada 9-30 aprilie 2010.

Unul dintre aceste evenimente l-am propus ca subiect în interviul acordat de către doamna Alina Baciu, Directoarea Centrului Cultural German din Timișoara.


Inclus în cadrul proiectului Săptămâna Cafenelelor, spectacolul Reconstructing Mahler - A Vision`s gleaming Sounds se situează la limita dintre concert și o vizionare cinematografică. Ce include, mai exact, această inițiativă-eveniment?

Săptămâna Cafenelelor - Cafekultour s-a născut în urmă cu cinci ani, din inițiativa Centrului Cultural German și a Centrului Cultural Francez. Reconstructing Mahler - A Vision`s gleaming Sounds este un cine-concert, ce constă în proiecții ale unor filme de scurtmetraj și animație germane și din Europa de Est.


Cine sunt protagoniștii acestui cine-concert și ce v-a determinat să-i aveți ca invitați în cadrul Săptămânii Cafenelelor?

Grupul Shortfilmlivemusic a luat ființă în anul 2005 și este compus din șase tineri artiști și muzicieni care provin din Germania și Ungaria. Ei subtitrează muzical proiecțiile de film, recurgând la fragmente din creația unor compozitori diverși - de data aceasta, au ales-o ca sursă de inspirație pe cea a lui Gustav Mahler - adăugându-le improvizații live și diferite efecte sonore. Artiștii au mai participat la diverse manifestări în țara noastră și anul trecut, la Centrul Cultural German din Sibiu, iar succesul pe care l-au avut acolo a fost motivul pentru care ne-am gândit să-i invităm la Timișoara, cu ocazia Săptămânii Cafenelelor, pentru a putea oferi și publicului timișorean acest tip de spectacol.

Interviu realizat de Alexandra Cebuc