Arhivă : Interviuri Înapoi

Violistul Vlad Bogdănaș și un nou proiect discografic

Publicat: vineri, 12 Martie 2010 , ora 13.08

Muzicienii ce alcătuiesc Cvartetul "Danel" - violoniștii Marc Danel, Gilles Millet, violistul Vlad Bogdănaș și violoncelistul Guy Danel - au finalizat de curând un proiect discografic, intitulat Invenciones Tangueras. Discul cuprinde piese de Tomás Gubitsch, Gerardo Jerez Le Cam și Juan José Mosalini, compozitori argentinieni contemporani. Violistul Vlad Bogdănaș ne-a povestit pe parcursul unui scurt interviu despre cum a luat naștere acest CD.


De la cine a pornit inițiativa înregistrării acestui CD?

Totul a pornit de la un concert pe care l-am susținut în Belgia, la Brugges. Managerul nostru a fost cel care a lucrat foarte mult la acest proiect. Am avut o întâlnire foarte plăcută cu bandoneonistul Juanjo Mosalini și cu chitaristul Vicente Bögeholz. În acest proiect figurau piese care nu mai fuseseră imprimate niciodată, foarte rar cântate. Ne-am simțit foarte bine împreună din punct de vedere muzical și piesele ne-au plăcut foarte mult. Este interesant că tatăl meu, Constantin Bogdănaș, a imprimat mai demult cu tatăl lui Juanjo Mosalini, Juan José Mosalini. Este vorba despre o familie cu trei generații de bandoneoniști. Cvartetul "Enescu" a colaborat cu Juan José Mosalini, împreună au dat concerte și au imprimat un disc. Nu știu dacă acest disc se mai găsește.


V-ați întâlnit cu compozitorii? Ați lucrat împreună?

L-am întâlnit pe unul dintre compozitori, iar cu ceilalți am luat legătura telefonic. Sunt compozitori pe care Juanjo Mosalini îi știe foarte bine, a crescut printre ei și le-a mai cântat lucrările.


Aveți și proiecte concertistice legate de aceste lucrări? Le veți prezenta în recitaluri ulterioare?

Noi sperăm foarte mult să ajungem și în Argentina cu acest program. Știu că lui Mosalini i-ar plăcea foarte mult. Deocamdată nu le-am cântat decât în Germania și în Belgia.

Interviu realizat de Monica Isăcescu