Arhivă : Interviuri Înapoi

Alina Elena Bercu la 20 de ani

Publicat: marți, 9 Februarie 2010 , ora 14.21
Copilul-minune Alina Elena Bercu a împlinit pe 9 februarie 2010 ... 20 de ani! Nu mai este așadar un copil, este o tânără pianistă preocupată în continuare de frumusețea muzicii, de proiecte ambițioase și de o evoluție profesională constantă.

La mulți ani, Alina Elena Bercu!

Vă mulțumesc din inimă! Este un cadou minunat pentru mine să știu că cei dragi mie, ca dumneavoastră, cei de la Societatea Română de Radiofuziune, sunteți alături de mine în astfel de momente frumoase. Este cel mai frumos cadou și vă mulțumesc încă o dată din suflet!


Ce face Alina Elena Bercu la 20 de ani?

Sună ciudat 20 de ani, nu-i așa? Mi-aduc aminte cum la 10 ani intram pentru prima dată la dumneavoastră în studiouri, și parcă au trecut câteva secunde, n-aș spune că s-au dus 10 ani! Astăzi este o zi ca toate celelalte pentru mine. Studiez, mă pregătesc pentru proiectele ce urmează. După cum știți, eu sunt acum la Weimar, în anul al III-lea la Academia de Muzică “Franz Liszt”, la clasa domnului profesor Grigory Gruzman care este absolut minunat. Am învățat foarte, foarte multe lucruri de la domnia sa și este o onoare pentru mine să am așa un profesor extraordinar. În privința proiectelor mele, am să încep prin a vă povesti despre un proiect deja finalizat. Este vorba despre un CD cu violonistul Ilian Gârneț din Chișinău, iar pe baza acestei înregistrări am avut și o serie de concerte în Belgia, în luna ianuarie, iar în luna aprilie vom repeta aceste concerte, tot în Belgia.


Ce cuprinde CD-ul realizat împreună cu Ilian Gârneț?

Grand-Duo de Schubert, Sonata a III-a de Ysaye și Sonata a III-a de Brahms. Duo-ul cu Ilian este foarte, foarte frumos. Îmi place foarte mult muzica de cameră. Mă bucur și îi mulțumesc lui Dumnezeu că am avut așa o ocazie frumoasă să întâlnesc un violonist de calibrul lui Ilian. Am foarte multe de învățat de la el, din experiența lui și este ca un frate pentru mine. În lunile martie-aprilie voi avea câteva concerte în țară cu maestrul Misha Katz și voi cânta Concertele nr.3 de Prokofiev, “Jeunehomme” de Mozart și nr.2 de Rahmaninov. În afară de aceste proiecte pe care le-am amintit, există și altele, dar prefer să rămână surpriză.
Interviu realizat de Monica Isăcescu