Arhivă : Interviuri Înapoi

Interviu cu compozitorul Liviu Danceanu

Publicat: luni, 26 Octombrie 2009 , ora 11.06
Cunoscutul Atelier de muzica contemporana "Archaeus" sustine în perioada 26-30 octombrie 2009 un turneu în Germania. Mai multe despre acest turneu am aflat de la compozitorul si dirijorul Liviu Danceanu, conducatorul ansamblului.


Cu ce prilej întreprindeti acest turneu?

Prilejul este obisnuinta noastra ca în fiecare toamna (de vreo 15 ani) sa luam pulsul european al muzicii contemporane. Ca de obicei, în octombrie suntem prezenti în Germania. Între organizatori se numara Institutul Cultural Român si o asociatie de muzica contemporana din Düsseldorf. Principalul organizator este, însa, Radio Köln - Westdeutscher Rundfunk, care pregateste, pentru 20 decembrie, un concert foarte important de muzica româneasca.


Ne puteti vorbi si despre programul de anul acesta?

Turneul va cuprinde 5 concerte, începând din 26 octombrie, si vor fi trei programe de concert. Primul concert va avea loc la Institutul Cultural Român din Berlin - Institutul "Titu Maiorescu" - unde vom restitui 3 opusuri: o lucrare de Eugen Wendel - "Transsonant" si una de Corneliu Dan Georgescu - "Studiu pentru columna infinita", plus una a subsemnatului - "Exercitii de admiratie". Acest program va fi reiterat la Mannheim, în data de 28.

Al doilea concert va avea loc tot în Berlin, la Steglitz, si va cuprinde lucrari de Dan Dediu, Horia Surianu, Eugen Wendel si subsemnatul, program care va fi reluat la Dortmund.

Ultimul concert va putea fi urmarit la Westdeutscher Rundfunk din Düsseldorf. Din program fac parte lucrari de Corneliu Dan Georgescu, Horia Surianu, Dan Dediu si de subsemnatul.
Interviu realizat de Andra Ivanescu