Se întâmplă la Radio România Înapoi

Ziua Mondială a Radioului, sărbătorită la Radio România

Publicat: luni, 12 Februarie 2024 , ora 17.41

Prin programe speciale, Radio România sărbătorește marți, 13 februarie, Ziua Mondială a Radioului.

Ajuns la vârsta Centenarului, radioul este prezentat de Organizația Națiunilor Unite pentru Educație, Știință și Cultură (UNESCO) ca fiind "parte esențială a vieții miliardelor de oameni din întreaga lume".

Tema ediției din acest an este Radio: un secol de informare, divertisment și educație.

Posturile Societății Române de Radiodifuziune prezintă marți, 13 februarie, în emisiunile lor, interviuri cu jurnaliști, experți media, profesori, personalități și opinii ale ascultătorilor noștri. Programele Radio România vor include dezbateri despre viitorul radioului și înregistrări ale European Broadcasting Union (EBU) ce aduc în prim plan muzicieni români de renume internațional.

Toate acestea subliniază rolul radioului în viața personală și profesională a fiecăruia dintre noi. Declarația UNESCO dedicată Zilei Internaționale a Radioului, intitulată "Radioul, ghidul de încredere într-o lume în schimbare", se va regăsi pe site-urile tuturor posturilor Radio România.

Suntem onorați să sărbătorim Radioul pentru tot ce înseamnă el zi de zi: furnizor de știri, muzică, educație, divertisment, sursă de inspirație și stimulator de imaginație.

Pentru toate lucrurile bune pe care radioul ni le oferă, îi spunem La Mulți Ani!