Evenimentele săptămânii Înapoi

Votați concertul favorit pentru aniversarea Uniunii Europene de Radio!

Publicat: vineri, 23 Iunie 2017 , ora 15.49

Anul acesta se împlinesc 50 ani de la apariția schimburilor muzicale în cadrul Uniunii Europene de Radio. Este modalitatea de colaborare între radiodifuziunile publice care aduce în casele dvs. marile concerte și spectacole de operă din lume, în direct și înregistrate, pe care le ascultați la Scena europeană, Concerte de 5 stele, Seara de operă, Concerte pe mapamond, Opera în interpretări de referință, dar și modalitatea prin care înregistrările realizate de Radio România pe scenele românești ajung să fie difuzate la BBC Radio 3, France Musique și alte posturi publice europene.

Pentru această sărbătoare, Uniunea Europeană de Radio invită publicul să aleagă un concert pentru pian și orchestră care să fie interpretat de BBC Concert Orchestra, la Londra, pe 27 noiembrie 2017. Solist va fi pianistul rus Pavel Kolesnikov, parte a programului BBC New Generation Artist. Detalii puteți afla aici, inclusiv părerea pianistului despre fiecare concert în parte.  

Concertele din care puteți alege sunt: nr.5 Imperialul de Beethoven, nr.1 de Ceaikovski, nr.2 de Chopin și Concertul pentru mâna stângă de Ravel.

Votarea se realizează în această pagină.  Se poate vota până în data de 12 iulie 2017.

Radio România Muzical va trasmite în direct concertul din 27 noiembrie 2017, așa că invităm și ascultătorii români să participe la această votare.

Mulțumim!