Agenda de concert Înapoi

Vorbe despre Muzică și Muzicieni - Fenomenul muzicii contemporane, relația compozitorului cu dirijorul

Publicat: marți, 8 Decembrie 2015 , ora 15.16

Fundația Calea Victoriei și Teatrul Odeon vă invită miercuri, 16 decembrie, de la ora 19.30, la evenimentul care încheie seria conferințelor interactive "Vorbe despre Muzică si Muzicieni",  de la Sala Studio a Teatrului Odeon în anul 2015.

Ne vom reîntâlni cu dirijorul Tiberiu Soare, care îl va avea invitat pe compozitorul Dan Dediu, care este, totodată, și rectorul Universității Naționale de Muzică din București.

Cei doi artiști - care reprezintă cu succes tânăra generație de muzicieni români, dezinvolți și curajoși, buni prieteni - ne vor povesti despre fenomenul muzicii contemporane, despre cum se construieste relația dintre compozitor și dirijor, cu exemple concrete din colaborarea celor doi de-a lungul timpului.

Tiberiu Soare ne va dezvălui, de asemenea, care este rolul dirijorului în pregătirea și interpretarea în fața publicului a muzicii de către o orchestră și de către soliști (instrumentali sau vocali), care sunt momentele dificile și marile satisfacții.

Vom avea bucuria de a viziona fragmente din spectaculoasa Operă "O SCRISOARE PIERDUTĂ", compusă de Dan Dediu, care a avut premiera în decembrie 2012 la Opera Națională din Bucuresti, sub bagheta dirijorului Tiberiu Soare. Această operă s-a bucurat de mare succes la public, suprinzând prin melanjul ingenios de ritmuri și stiluri muzicale, prin umorul rafinat și absurd transpus în muzica. Sperăm ca publicul din capitală și din țară să aibă din nou șansa să (re)vadă această Operă, care se bucură de regie, costume și un libret senzațional, pe scenele noastre lirice.

Biletele la conferință se achiziționează numai de la Casa de bilete a Teatrului ODEON.