Recomandări Înapoi

Vladimir Cosma la 'Note din filme' - 15 octombrie 2017

Publicat: luni, 9 Octombrie 2017 , ora 13.00

Din 15 octombrie inaugurăm în cadrul emisiunii 'Note din Filme' ceea ce am dori să devină o tradiție lunară: dialoguri cu vedete din domeniul cinematografic. Prima întâlnire o vom avea cu celebrul compozitor francez de origine română Vladimir Cosma.

Artistul nu are nevoie de mari prezentări; dacă ați văzut doar câteva dintre spumoasele comedii cu Pierre Richard sau Luis de Funes, cu siguranță sunteți familiarizați cu universul său muzical. Duminică ne va povesti despre începuturile sale muzicale, despre profesorii de la Conservatorul bucureștean, plecarea în Franța, primele filme. Vom afla cum a reușit să impună sonoritatea țambalului și a naiului în muzica occidentală și cum a început lunga sa colaborare cu Francis Veber.

Desigur, portretul nu poate fi complet fără muzică, așa că vom asculta unele dintre cele mai cunoscute teme imaginate de Vladimir Cosma, de la 'Marele Blond cu un pantof negru', la 'Aripioară sau picioruș', 'Distratul' și multe, multe altele.

Așadar, sunteți așteptați duminică, 15 octombrie, de la 17.30, la emisiunea 'Note din Filme', să îl cunoașteți ceva mai bine pe compozitorul Vladimir Cosma.

Radu Mihalache